KAKO PEGLOM DOBITI FRIZURU KAO IZ SALONA BEZ OŠTEĆENJA KOSE: Viralnom tehnikom uvijanja krajeva do nestvarnog volumena

Ukoliko mislite da je fen jedino rešenje da dobijete isfeniranu kosu, varate se. Frizuru punu volumena možete dobiti i peglom, uz mali trik.

Instagram

Kada se spomene pegla za kosu, većini su odmah asocijacije ili potpuno ravna kosa, ili krupne lokne. Volumen i isfeniran look definitivno nisu nešto što se povezuje sa ovom alatkom, iako je zapravo pegla za kosu najlakši način da ovakav tip frizura koji uglavnom možete da dobijete samo u salonu, postignete i u kućnim uslovima.  

Instagram 

Zapravo, poslednjih nedelja, društvenim mrežama kruži jednostavan trik koji minimalno oštećuje vlasi kose, a koji kao rezultat daje look kao da upravo idete sa feniranja. 

Pogledajte i sami:

This browser does not support the video element.

U PAR POTEZA DO FRIZURE KAO IZ SALONA I TO UZ POMOĆ PEGLE  YouTube/Mansi Palav/em

Dakle, caka je da kosa bude oprana i osušena, a nakon toga, bitno je da naprskate sprej za zaštitu od toplote. 

Nakon toga, kosu podelite u pramenove i uvijajte svaki na suprotne strane - jedan ka unutra, drugi ka spolja. Ukoliko želite da rezultat bude trajniji, možete, nakon "peglanja" pramenove pričvrstiti velikim viklerima. 

Instagram 

Kada završite sa uvijanjem, kosu rastresite rukama i naprskajte lak i voila, spremni ste za polazak. Brzo, lako, a tako lepo! 

Instagram 

Najbolje od svega je i to što podjednako dobro izgleda na svim dužinama kose, a za frizuru vam neće biti potrebno više od desetak minuta, što je čini idealnom za brzinsko spremanje izjutra pred posao, ili kada je potrebno da se negde pojavite u poslednjem trenutku, a kosa vam nije stilizovana.

Instagram