Ravnu kosu su zamenile lokne, koje svakoj ženi daju nežan i zavodljiv izgled.

Ipak, mnogim ženama ova fruzura predstavlja problem, jer misle da će oduzeti previše vremena i da će prilikom stilizovanja morati da koriste figaro, peglu, ili fen i četku. Međutim, postoje trikovi pomoću kojih ćete dobiti savršene lokne ili talase bez upotrebe pomenutih sredstava. U nastavku donosimo savete kako da napravite lokne bez fena, ili pegle za kosu..

1. Preko pletenice do talasa

Za neobavezne talase, kosu operite pre spavanja po standardnoj proceduri. Umotajte kosu u peškir i ostavite da upije višak vode. Pustite da vam se kosa osuši 90 posto prirodnim putem, a zatim je samo prosušite.

Postupak počnite sa pravljenjem visokog repa, pa od ostatka kose napravite pletenicu. Ne stežite previše čvrsto, jer će to negativno uticati na volumen.

Ujutro lagano razmrsite pletenicu i rastresite kosu iz korena, puštajući talase da slobodno padaju.

kosa
Instagram 

2. Savršene lokne pomoću trake za kosu

Kada nemate vremena za pranje i feniranje kose, ovaj trik će vam pomoći da napravite raskošne lokne.

Pripremite:

- dve trake za kosu
- četku
- malo vode kojom ćete blago nakvasiti kosu

Postupak:

Operite kosu, očešljajte je i postavite trake na polovini glave. Zatim uzmite tanji pramen kose, uvrnite ga i prebacite ga ispod traka tako da kosa nigde ne štrči. Postupak ponavljajte sve dok ne dođete do polovine glave.

Isti postupak primenite i sa druge strane.

Dobro pričvrstite trake oko glave, jer ukoliko vam spadnu, lokne neće biti definisane i lepe. Posle uvijanja, možete leći i prespavati sa trakama na glavi - tako ćete postići pun efekat.

Ukoliko nemate dovoljno vremena, ovu frizuru možete da napravite i brže: kosu namotajte na isti način, potom fenom nekoliko minuta zagrejte kosu, pa sačekajte da se kosa ohladi, kako bi zadržala oblik. Skinite traku i spremni ste za izlazak iz kuće.