S obzirom da sam šiške skratila pre nekoliko meseci, mislim da sam dobar kandidat da pričam na ovu temu. Moram da priznam da odgovor na pitanje da li treba da ih skratite ili ne, nije lak, koliko god pitanje zvučalo banalno :)

Ovo nije prvi put da ih nosim. Pre ovog šišanja sam ih imala nekoliko puta, poslednji je bio 2013. godine. Imam neki osećaj da sam ih skraćivala uvek kada su se dešavale neke veće promene u mom životu. Simptomatično je to sa kosom i drastičnije promene frizure često nisu slučajne. No, da se vratimo današnjoj nedoumici jer u nastavku pričam kako ih stilizujem, zašto mislim da su šiške super, a zbog čega poželim da ih nisam skraćivala...

Iz mog iskustva šiške zahtevaju dozu pažnje. Kad bih moje samo ostavila da se osuše na vazduhu izgledala bih, pa recimo kao Post Malone dole :)) Dakle, ta opcija ne dolazi u obzir, bar u mom slučaju. Ali, ako uvek imam malo vremena da se našminkam, imam ga još malo i za šiške jel tako?

Dalje, ne očekujte da vam stilizovanje šiški odmah krene od ruke. Iskeno meni se sve promenilo kad sam počela da koristim presu. I drugo, to kako će izgledati proces stilizovanja posle pranja zavisi mnogo od vaše kose, njene teksture i toga kako pada na delu oko lica.

Što se moje kose tiče, najbolje je kad ih odmah posle pranja prosušim fenom dok ih češljam lepo-desno velikom četkom, kako bi se blago izravnale. Ako ih ne sušim odmah, onda ih pokupim šnalicama tako što ih podelim na delu gde će biti razdeljene kad se osuše. Takođe, pre feniranja ili peglanja, najbolje ispadnu kad ih delim u dve vodoravne sekcije. Prvo četkam/peglam sekciju koja dodiruje čelo, pa nakon toga ovu iznad. Deo kose koji je bliže licu je uvek kritičan. On se prvi umasti i ukovrdža pa je bitno da on bude ravan i da lepo pada.

Kad završim sa fenom i četkom, najurednije izgledaju jedino kad ih posle izravnam presom. Ali ne peglam ih na ravno, več ih blago zavijem pri dnu. Presa ima ulogu da zagladi dlaku. A tako ispeglane najčešče ostanu ravne i naredna dva dana uz korišćenje suvog šampona naravno :)

Kad ih na kraju namestim kako želim, obavezno poprskam i mako laka za kosu. Pri ruci, u tašni ili kolima uvek treba da imate šnalice, kad poželite da sklonite šiške sa lica, i mini pakovanje suvog šampona (koje nikako da kupim).

MANE:

Zahtevaju svakodnevno stilizovanje; Nezgodne su kada su vrućine, pa se sa njima još više znoji čelo; Upadaju vam u oči; Treba često da ih skraćujete (ja to radim sama ps mi to ne predstavlja problem).

VRLINE:

Sa šiškama ste uvek šik! Sakriće vam bore na čelu. Trik koji obožavam jeste kad mi je kosa masna mogu da operem samo šiške, a ostatak vežem u punđu. Tako imate utisak čiste kose i super frizure za 5 minuta! A kad mi šiške smetaju, uvek mogu da ih pokupim u ukosnicu.

I na kraju, porašće. Ako se dvoumite, ja apelujem da ih ošišate! One su zabavne, daju potpuno nov izgled i karakter.