Aktuelni trendovi lepote tradicionalno su izgrađeni na kontrastima, zbog čega smo, naravno, veoma srećni, jer će vlasnici različitih tipova i dužine kose sigurno moći da izaberu frizuru koja će im savršeno pristajati. Sjajni stilovi na kratkoj kosi sa naznakom androginosti, kao na Loewe reviji, ili romantične bujne lokne sa trakama i mašnama, poput manekenki na Giambattista Valli i Dior reviji - postoje mnogo opcija i uvek možete pronaći nešto za sebe.

Na modnim revijama za sezonu proleće-leto 2024, primetili smo mnogo opcija koje svako može lako da rekreira. Jedan od njih su nirvanski talasi.

Nirvana talasi (prevedeno sa engleskog kao „talasi u stilu grupe Nirvana“) je moderna frizura inspirisana likom Kurta Kobejna.

Šta je čini posebnom?

Njena glavna tajna je prirodna nemarnost. Radi se samo o naglašavanju prirodnog oblika kose i dodavanju suptilnih talasa.

Kako stilizovati kosu u nirvana talase?

Nanesite sredstvo za zaštitu od toplote i penu na vlažnu kosu i rukama nežno provucite proizvod kroz kosu, stvarajući mekan volumen i teksturu. Zatim osušite kosu, a zatim koristite peglu za uvijanje da dodate dodatne talase i lokne. Uradite to nehotice, na odvojenim delovima kose. Namotajte pojedinačne pramenove na peglu, okrećući ploče u jednom ili drugom pravcu. Stvaranje takvog nemarnog efekta i dalje će biti mnogo lakše i brže nego da ste celu kose uvijali peglom. Pustite kosu da se ohladi, a zatim očešljajte kovrdže da biste stvorili prirodan stil.