TikTok je ponovo poslužio kao odlična inspiracija trendova, tzv "dramatične slojeve" u kosi predstavio je kao jedinu frizuru koju morate imati u fokusu ovog leta. Na društvenim mrežama popularizovala ju je švedska influenserka i manekenka Matilda Đerf čija je frizura izuzetno popularna na Instagramu i TikToku, pa ima i svoj hashtag.

Njen zaštitni znak je frizura koja je bila popularna 70-ih, ali u modernijoj verziji, a dramatični slojevi frizure dodali su lepršavi predznak, kako ga opisuje Glamour.

Slojevi u kosi su među najpopularnijim već nekoliko sezona, posebno u kratkim verzijama. Međutim, ako tražite nešto manje „radikalno“, isprobajte frizuru koju je popularizovao švedski influenser. Dolazi u kombinaciji sa dugim zavesa-šiškama i mnogim dugim slojevima koji su zaslužni za volumen i bogatu teksturu kose.

Dobra vest je, kažu frizeri za Glamour, da je dugu kosu lakše stilizovati i da se čak može sušiti prirodnim putem, na vazduhu, što će prirodnu teksturu kose staviti u prvi plan. Izgledaju fantastično kada se češljaju, pa su dramatični slojevi sa šiškama koje uokviruju lice, stilizovani ogromnim talasima u kosi, jedna od onih frizura koje stručnjaci preporučuju za toplu sezonu.

Šiške određuju u kom pravcu ide frizura. Debele šiške sa zavesama daju hladan izgled sa retro dodirom, dok dugi slojevi do vilice ili čak do ključne kosti daju elegantniji i moderniji izgled.

Bonus video

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

Izvor: Wanted A.N.