Iako nam je januar doneo nekoliko vedrih i sunčanih dana, čini se da kiša, sneg i vlaga neće prestati da nam smetaju još neko vreme. Čak i ako ste se naoružali sjajnim komadima za zimu, mnogi od nas će se složiti da nema dobrog outfita bez dobre frizure. Vlaga je verovatno najveći neprijatelj pažljivo oblikovane kose, ali zimski dani pred nama ne moraju nužno da se pretvore u jedan dug „bad hair day“.

U nastavku vam otkrivam 4 saveta koji su meni pomogla da mi frizura uvek izgleda dobro, kao i nekoliko omiljenih proizvoda koje iznova kupujem.

1. RPR metoda je game changer

Jedna od retkih viralnih metoda za pranje i negu kose koja se kod mene pokazala dobitnom kombinacijom i s kojom mi kosa bude hidrirana do sledećeg pranja, zove se RPR (regenerator - pranje - regenerator) metoda. Po toj metodi na suvu neopranu kosu stavlja se tretman maska ( Zdravo živote - hidra buter je sjajna) koja se nakon delovanja ispere, zatim se pere samo teme šamponom, a na kraju se sve zaključa nekim dobrim, uglavnom uljnim regeneratorom. Ovu metodu primenjujem svako drugo pranje kose i kada imam više vremena. Kako znam da mi radi? Ako jutro nakon pranja kose izađem na vlažan vazduh, nema podizanja kose i iritantnog izvijanja krajeva. Svakako pomaže, isprobajte.

2. Proizvodi s glicerinom su no - no

Ponekad razlog neukrotive kose nije samo vlaga u vazduhu, već sastav proizvoda koje koristite. Proverite da li vaš šampon, maska, regenerator visoko u sastavu imaju glicerin, aloe veru ili kokosovo ulje. Ako je glicerin prisutan u visoko na listi sastva, probajte da proizvode za negu zamenite onim sa prirodnijim sastavom sastav i videćete promenu. Glicerin je vrlo često izvor napuhanosti.

3. Ulje za zaglađivanje krajeva 

Redovno nakon svakog pranja nanesem Angie After Wash ulje za intenzivan tretman protiv suve i oštećene kose koji je lagan teksture. Pored toga što mi lepo zagladi vrhove, ostavi predivan miris na kosi, posebno ga volim iz razloga što mi ne optereti kosu i ne ostavi je masnom.

Angie ulje za kosu
Wanted 

4. Sušenje kose na pravilan način

Priznajem, često ponavljam istu grešku - nakon pranja kose predugo kosu držim u peškiru i dok dođe do sušenja, ona je već polusuva. Ali kada osetim da je kosi potrebno više nege, ne držim je duže od 10 minuta u peškiru, obično je to dovoljan vremenski period da se upije višak vode dok obavim rutinu nege kože lice. I svaki put kada kosu osušim neposredno nakon pranja, naročito teme i to prvo toplim, pa hladnim vazduhom osetim razliku u napuhanosti kose. Dodatni savet: Da biste bili sigurni da ste izvukli svu vlagu, osušite kosu u delovima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Obrnuto pranje kose tiktok/@gallyglam


Izvor: Wanted V.P.