Vlaga u vazduhu i kiša nisu najbolji prijatelji naše kose, jer frizura koja dobro izgleda dok ste kod kuće može za tren oka da se pokvari onog trenutka kada izađemo iz stana i od tog trenutka nastupa "bad hair day".

Da biste rešili ovaj problem lepote, ključno je posvetiti više vremena i truda stilizovanju kose, te je važno izaberati kvalitetan šampon i regenerator koji odgovara tipu vaše kose, a dobro je isprobati i regenerator koji se ne ispira - odličan saveznik u borbi protiv "nakostrešene" kose.

Pre stilizovanja kose nanesite proizvod za zaštitu od toplote, a nakon sušenja stručnjaci za kosu preporučuju da probate ulje, od sredine kose do vrhova, posebno ukoliko je kosa suva. Kada budete zadovoljni rezultatima, ne zaboravite na lak za kosu kako biste je fiksirali i uverili se da ostaje na mestu.

Kada su frizure u pitanju, za početak, važno je znati da ispeglana kosa i uglađena verzija nisu najbolja opcija u ovakvim danima, kao ni besprekorne lokne i talasi, jer kosa i uz najmanji kontakt sa vlagom postaje neposlušna i lako gubi volumen. Umesto toga, za kišne dane, konjski rep ili punđa, ili podignuta kosa. Ako vam se takva opcija čini monotonom ili već viđenom, evo nekoliko predloga koji bi vas mogli razuveriti.

Niska punđa

Sofisticirana, elegantna i idealna za sve prilike - tako najtačnije možemo opisati svestranu punđu. Sve njene verzije su dobrodošle, ali ova niska nosi posebnu dozu elegancije. Možete isprobati sve njene verzije, i zalizane i neuredne, ali ako se odlučite za prvu verziju, ne zaboravite da kosu učvrstite lakom za kosu kako bi svi pramenovi bili „na mestu“. Za wow efekat poigrajte se ukosnicama, pa umesto obične gumice izaberite scrunshie ili ukrasite frizuru ukosnicama sa detaljima.

Niska punđa za kišne dane.
Instagram 

Pletenice

Ispostavilo se da su pletenice jednako praktične, a možda čak i efektnije. Riblja kost, visoki rep u pletenici, neuredna verzija, dve pletenice - izbor je na vama. Potrebno je malo vežbe, ali za samo nekoliko minuta možete dobiti frizuru koja je savršeno praktična za od jutra do mraka.

Rajf u kosi

Onih dana kada vam je kosa potpuno neposlušna, vežite je u rep i pomozite se raznim rajfovima. Prate nas već nekoliko godina i odličan su dodatak koji mnogi high street brendovi nude u svojim kolekcijama. Od osnovnih u crnoj boji do statement modela koji bi osvežili i najjednostavniji stajling, rajfovi za kosu izgledaju bolje nego ikad i ove jeseni je vreme da dodate jedan u svoju kolekciju ako ga već nemate!

Rajfovi za kosu za kišne dane.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia