Ako ste žena, verujem da znate taj iritantni osećaj kada zimi kosa počne da se odvaja od glave i da se „lepi” za jaknu. Iako sam nekada odustajala od bilo kakvih zimskih frizura i puštala kosu da bude neposlušna, ove godine sam pronašla nekoliko trikova i proizvoda koji zaista deluju. Pa idemo redom...

1. Mlaka voda

Znam da svi volimo toplu vodu zimi, ali to nikada nije dobro rešenje za kosu. Previše topla voda isušuje kosu, što dovodi do stvaranja elektriciteta. Često pranje će takođe isušiti kosu, pa je ključno da kosu perete ne više od dva puta nedeljno mlakom vodom koristeći hidratantne šampone i balzame. Takođe je važno da šamponi budu bez sulfata jer dodatno isušuju i oštećuju kosu.

2. Ulja za kosu

Ulje je magični sastojak u borbi protiv suve kose. Ne radi se samo o sprečavanju oštećenja kose nego i stimulisanju zdravije i jače kose. Nakon feniranje kosu zagladite hidrantnim uljem koje će nahraniti vaše krajeve.

ulje za kosu je sjajno za elektricitet
Shutterstock 

3. Lak za kosu

Kosu naprskajte lakom pre izlaska iz kuće i primetićete da se posle toga manje naelektriše, a takođe dobija na volumenu i strukturi.

4. Redovno šišanje

Redovno šišanje je takođe dobra ideja jer su ispucali krajevi podložniji elektrisanju. Pored toga, kosa će izgledati lepše i zdravije!

5. Poprskajte teme sa malo vode

Možda će vam zvučati neverovatno , ali zaista radi na smanjenju već postojećeg elektriciteta. Sve što je potrebno jeste da nakon sušenja kose fenom poprskate kožu glave sa malo vode i verujte mi, kosa će vam biti zahvalna.

drvena četka za kosu
Pexels/ Greta Hoffman 

6. Drveni češalj

Plastični češalj je najgori izbor ukoliko vam se kosa elektriše, pa zato je vreme da ove zime počene sa korišćenjem one od prirodnog materijala. Drveni češalj se pokazao kao najbolji u sprečavanju lomljenja i čupanja kose, ali i smanjenja elektriciteta.

7. Prirodno sušenje

Znamo da tokom zime prirodno sušenje zaista nije opcija, pa smo pronašli najbolje rešenje za elektricitet. Kada kosu sušite fenom važno je da bude udaljen najmanje 20 do 30 centimetara od kose. Male promene čine razliku!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Trik za kosu protiv vlage Tiktok/mattloveshair


Izvor: Wanted A.N.