Ove jeseni smo mnogo puta pisali o neverovatnoj popularnosti bob frizure i njenih varijacija, kojih je zaista bezbroj.

Dok se nekada nosio samo klasični bob, danas možemo da se igramo sa toliko stilova da svako može da pronađe onaj koji mu odgovara. Kako se trendovi menjaju, menjaju se i frizure, a trenutno je možda najpopularniji italijanski bob - manje uglačana verzija boba sa dužim pramenovima koji padaju nešto iznad ramena. Njegova tajna je u oblikovanju donjeg sloja kose, koji ovaj stil zadržava volumen i oblik.

Međutim, u poslednje vreme izgleda da je sve popularnija frizura „cowgirl”, termin koji je smislio frizer Luke Hersheson da opiše ovosezonski izgled koji je stalno tražen u njegovom salonu.

Reč je o lobu koji seže do ramena i 'nevidljivim' ivicama koje uokviruju lice.

"Izgled „cowgirl” frizure je grub i spreman na sve, pomalo nesavršen, ali lep, pa otuda i naziv. Briše granicu između muških i ženskih frizura", rekao je Luk.

Cowgirl je, na neki način, otklon od raznih bob varijacija koje su dominirale 2023. godine, iako im je veoma slična. To je nedavno prilagođavanje, dodavanje teksture i smanjenje težine i gustine kose.

U stvari, frizura je dizajnirana tako da što je manje stilizujete, to bolje izgleda.

kaja gerber
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

 Možda će vas zanimati: TEDDY BEAR BLONDE JE NAJBOLJA BOJA KOSE ZA ZIMU 2023: Tiktok je rekao svoje - donosimo inspiraciju

Bonus video

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer

 Izvor: luxurysociety.hr