Nema sumnje da su bob frizure vladarice i ove jeseni. Zapravo, čini se da je poslednjih godina akcenat sve više na lepršavim, kraćim stilovima koji su laki za održavanje i vizuelno skidaju godine, no pre nego što odlučite da skratite kosu, dobro bi bilo promisliti da li frizura koja vam se dopada dobro izgleda ne samo uz vaše lice, već i sa bojom kose.

Možda ste primetili da određeni stilovi izgledaju neodoljivo kada je kosa tamnija, dok je efekat dijametralno suprotan ukoliko ste plavuša

Pojedini stilovi mogu izgledati "tetkasto" na plavušama.
instagram/ evgenia.revenko 

Ovo se posebno odnosi na bob frizure, jer lako možete da izgledate "tetkasto" umesto vamp efekta koji ste želele. Kako ne biste pravile takve greške i potom se gorko kajale što ste skratile kosu, donosimo popularne stilove koji su dušu dale za plavuše

1. Collarbone blonde bob sa ravnim šiškama

Sa dužim bobom jednostavno nema greške, a kad na to dodate i ravne "blunt" šiške, vaše lice će izgledati mlađe i svežije, a ne "tetkasto". Fashion, trendy, chic! Kako drugačije opisati ovaj stil.

2. "Flicked" bob

Razbarušeni bob je idealan za one koji nemaju mnogo vremena za stilizovanje. Dovoljno je da nagužvate kosu sa malo pene i spremne ste za polazak. 

Ovaj bob krase niski lejeri, odnosno stepenovanje koje gotovo nije vidljivo, ali je dovoljno da frizura ima oblik čak i kada nije isfenirana.

3. '70s bob

Retro stil vratio se na velika vrata ove godine, a krasi ga ravno sečenje kose koja je do ramena i "curtain" šiške koje su te koje akcentuju stil. 

4. '90s crop bob

Edgy ultrakratak stil obožavaće oni koji su ljubitelji kultne frizure koju je proslavila niko drugi do Kameron Dijaz

Kratka frizura koja naginje ka bixie stilu (između boba i pixie) jedan je od glavnih hitova jeseni.

5. Liquid blonde bob

"Liquid", odnosno "tečni" bob, još jedan je stil koji je dobio ogromnu popularnost zahvaljujući selebritijima. Kim Kardašijan je nekoliko puta nosila upravo ovu frizuru kada je imala plavu kosu, a ovako nešto idealno je za dame koje imaju izrazito ravnu kosu. 

Kim K sa plavim bobom.
Instagram/kimkardashian 

Kosa treba bude glatka, a rez je blago iskošen, zbog čega ovaj bob izgleda izrazito fashion. Interesantno je da je ovaj bob donedavno bio i zaštitni znak Milici Pavlović. Ovaj stil blago se razlikuje od blunt-a, ali nećete pogrešiti i ako kosu ravno isečete.

Milica Pavlović sa "tečnim" bobom.
Instagram 

6. Blonde mullet bob

Ovde je reč o frizuri koja nije svačiji "cup of tea" ali svakako može biti vaš kec u rukavu ukoliko naginjete ka mullet stilovima i volite da budete drugačiji.

7. Pixie bob 

Ukoliko ste spremni na ogromnu promenu, pixie bob je pravi izbor za vas. Osim što će licu dati svežinu, lako se i održava, a izgleda neviđeno stylish i mladalački.

8. A-line blonde bob

Baš kao što mu i ime kaže, kod ovakvog boba glavni fokus je kosina, a može dobro izgledati damama koje imaju dug vrat. Savet je da kosa ne bude samo sečena koso, već i stepenovana, jer od svih stilova, ovaj lako može da prevari i učini vas starijom ako niste odabrali dobrog frizera.

9. Modern Diana bob

Frizura pokojne princeze Dajane dobila je svoju modernu verziju, pogotovo sada kada je tu finale "Krune". Reč je o kraćem bobu koji ima više stepena, ali je u donjem delu "iskidan", te se kosa gotovo završava u "repovima".

10. Bombshell blonde bob

Stil koji je sličan prvom na listi, ali je razlika i u samoj dužini, ali i u stilu šiški koje su sada ređe i kraće kako bi se dobio mladolikiji izgled.

11. Stepenovan bob

Stepenovan bob je najpopularniji od svih stilova. Lejerovanje je ono što ga čini toliko omiljenim jer pristaje svim teksturama kose i izgleda neodoljivo, a naročito se savetuje ženama 40 i 50+ jer, kao što možete videti na primeru u nastavku, instant skida godine.

12. Flipped blonde bob

I na samom kraju je flipped bob koji vam daje mogućnost da se igrate sa samom dužinom. Idealan je ako nosite razdeljak sa strane, te se tako kosa i šiša. Prednji pramenovi su nešto duži kako bi, kada ih prebacite sa strane, bili identične dužine kao druga polovina kose.

Pročitajte još: BOB FRIZURE KOJE SU SAMO ZA BRINETE Imale 20 ili 40, nećete znati koji pre da izaberete - skidaju godine i izgledaju WOW

Bonus video:

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer