Naša poznata glumica Jelisaveta Orašanin nedavno je oduševila pratioce promenom koju niko nije očekivao. Zakleta brineta prešla je u "klub plavuša", a kasnije se ispostavilo da je razlog nova uloga. Ipak, čini se da u novoj boji kose više nego uživa, a sudeći po komentarima, njen novi izgled dopada se i obožavaocima. 

Jelisaveta ne samo da izgleda svežije, blistavo, već i mnogo mlađe, a upravo je frizura bila jedan od ključnih faktora. Plave nijanse kose i te kako su moćan način da skinete godine s lica, samo ukoliko izaberete pravu, što je nekad najteži zadatak.

Iako se ženama savetuje da sa godinama postepeno posvetljuju kosu, veoma je bitno da znate koji podton vam odgovara. Da li ste neko kome pristaju zlatni, bež tonovi ili ledeno plave nijanse.

Jelisaveta je u ovom slučaju, izabrala fantastičan način da pronađe svoj idealni ton, tako što je money piece pramenovima koji konturišu kosu prošarala osnovnu boju frizure, čime se dobila takozvana "heklana plava", odnosno "crochet blonde"

Jelisaveta Orašanin sa novom bojom kose.
instagram/jagodenamagli 

Za ovaj stil je karakteristično da se prepliće nekoliko tonova, čime kosa dobija na volumenu, a iako na kraju daje efekat balajaža, frizeri ističu da ovo nije balajaž, već upravo to - pramenovi. 

Inspiracija ovom stilu su upravo pletiva koja imaju bogatu teksturu zahvaljujući načinu na koji su oblikovana i izrađena. Ako pažljivo pogledate vunu, videćete i različite nijanse koje čine jednu boju. Crochet blonde temelji se na istom principu.

Jelisaveta Orašanin sa novom bojom kose.
instagram/ jagodenamagli 

Tako se u tzv. "heklanoj plavoj" mešaju nijanse bež, krem i zlatne, a slažu se u uzorku tako da čine teksturu poput pletiva. Rezultat je višedimenzionalnost, a ovakav stil farbanja idealan je za sve teksture kose. 

Lepota nijansi crochet blonde je u tome što se mogu "skrojiti" tako da odgovaraju svakom podtonu kože, uzimajući u obzir i hladne i tople podtonove kože. Takođe, veliki plus je i to što ovakav tip nijansiranja posebno dobro pristaje damama koje imaju tanku kosu, jer se stvara privid volumena.

Bonus video:

Jelisaveta Orašanin Instagram