Verujemo da će se svi složiti da je promena frizure veoma uzbudljiv način da se bar mesec dana osećate kao potpuno nova osoba. Među trendi frizurama ponekad se nađu i stilovi koji zahtevaju više pažnje i truda, ali ove jeseni spremni smo za 'makeover' jer je najpoželjnija frizura sezone laka za održavanje i pristaja gotovo svima. Posle bakarne boje 'cowgirl', sada imamo i cowgirl cut koji je pravo osveženje za jesenje dane.

Ovu frizuru karakterišu šiške koje uokviruju lice sa dosta isprekidanih mekih slojeva, zbog čega frizura izgleda ležerno, lepršavo i može potpuno ravnoj kosi dati malo više dimenzije. Osim toga, ne zahteva posebno stilizovanje, pa je savršena za sve koji su u žurbi.

'Cowgirl cut' pomalo podseća na 'wolf cut' koji je bio u modi pre nekoliko sezona, ali je mnogo jednostavnija verzija sa manje izraženim pramenova i slojeva. Ipak, čini se da i dalje ne odustajemo od slojevitih i pomalo 'neurednih' frizura.

'Cowgirl cut' karakteriše nešto kraća i kosa srednje dužine, mada može dobro da funkcioniše i na dugoj kosi. Što se tiče stilizovanja, najbolji efekat ćete postići ako dodate malo pene za kosu pre sušenja sa difuzorom da biste dodali volumen i teksturu, ali ako vaša kosa prirodno ima takve karakteristike, dodatno stilizovanje možete preskočiti.