Neodoljive bob frizure pravi su mamac da "prelomimo" i konačno odlučimo da skratimo kosu, međutim, šta onda?

Uostalom, koliko puta vam se dogodilo da ste od frizera došle sa savršenim frizom, da bi situacija bila poptuno drugačija onog trenutka kada treba same da stilizujete kosu? Mi ne smemo ni da vam priznamo koliko puta, a opet, iznova i iznova ne možemo da odolimo chic kratkim stilovima. 

Bob frizura nije uvek laka za stilizovanje.
instagram/anarabyanalerida 

Zato smo se potrudili da pronađemo načine stilizovanja najpopularnijeg blunt boba, te ukoliko se dvoumite da li se šišati ili ne, ovo vam možda može olakšati odluku.

1. Nagužvajte rukama

Blunt bob je idealan, pogotovo ako imate prirodno talasastu kosu, za neobavezne stilove. Tako je dovoljno samo malo pene da vaša kosa dobije novo ruho. I ne opterećujte se što nije svaka dlaka na svom mestu. 

2. Vežite nizak rep

Naravno, ovo pravilo važi samo ako nosite dovoljno dug blunt bob da uopšte i možete da vežete kosu. Uz elegantnu šnalu, čak i ako vam poispadaju pramičci izgledaće neodoljivo.

Polurep je takođe sjajna, chic opcija, a izgleda moderno i mladalački.

3. Aksesoari

Ovo je dobar način da se priviknete na kratku kosu. Možete prednje pramenove skloniti sa lica, sakriti iza uha ili slično. Takođe, rajfovi i trake dobar su način da obuzdate kosu, ali i da dodate detalje vašem outfitu.

4. Zaližite kosu unazad

Klasični stil koji nikada ne izlazi iz mode može biti vaše go-to rešenje. Tokom dana koristite penu kako kosa ne bi izgledala masno, a uveče već možete da se poigrate i sa aksesoarima poput upečatljivih minđuša i karmina za kompletni look.

5. Više volumena viklerima

Vikleri su savršen način da vašoj kosi date više volumena i efekat kao iz salona. Jedino je potrebno da pronađete odgovarajuću veličinu samih viklera, a efekat će se dobiti za kratko vreme.

6. Prelomljena kosa

Za ovaj stil je potrebno malo vežbe, ali se efekat brzo dobija sa minimumom truda. Kosu možete osušiti na uobičajen način, a onda naizmenične pramenove "prelomiti" peglom za kosu za messy look koji je trenutno jedan od najtraženijih.

7. Krupne lokne

Ukoliko su vaš izbor lokne, ne zaboravite da birate veći nastavak i da kosu uvijate uvek od lica.

8. Uvijanje samo prednjeg dela

Sve više devojaka na mrežama uvija samo prednji deo kose, dok ostatak nagužva. Rezultat je izuzetan i brz, što je posebno bitno ujutru, kada ste u "stisci" sa vremenom.

Bonus video:

IDEJE ZA KRAĆU KOSU - BOB NA 5 NAČINA Instagram/hairtips.diy's profile picture hairtips.diy