Duga i zdrava kosa predmet je želja mnogih žena. Međutim, u isti mah, često se smatra da je duga kosa i teret jer zahteva konstantnu negu, a izbor frizura neretko je ograničen. Ipak, to ne mora da bude tako. 

Poslednjih godina sve je više tehnika šišanja koji skidaju nepotrebnu "težinu" sa kose, čuvajući dužinu, a koji joj daju lepršavost i razigranost koja je često poželjna

Lejeri i duge šiške su neki od najtraženijih stilova, a i ova mala promena dovoljna je da izgledate kao potpuno druga osoba, te da imate frizuru i bez feniranja i stilizovanja.

U nastavku pogledajte koje su to frizure za dugu kosu tražene u salonima i obavezno odnesite svom frizeru neki od trendy predloga koji čuvaju dužinu, a daju kosi novi sjaj.

1. V-cut stepenovanje

Kosa se šiša u obliku slova "V", a stepenovanje je dodatni plus sa trendy stil.

2. Blunt cut hair

Ravno sečena firzura dobar je izbor za one koji imaju prirodno ravnu kosu.

3. Stepenovanje

Stepenovanje kose je idealan način da vašoj kosi date više volumena i razigranosti. Ovako nešto je i preporučljivo kod onih koji imaju tanku dlaku. 

4. U-Cut sa swooped lejerima

Ova frizura slična je V-cutu, ali umesto oštrog spuštanja, ivice su blaže i zaobljene. Takođe, izgleda sjajno sa takozvanim "swooped" stepenovanjem, odnosno stepenovanjem različitih pramenova.

5. Multi-lejerovanje mix

Ovako nešto preporučuje se devojakama sa izrazito gustom kosom koje žele da zadrže dužinu, ali u isti mah potrebno im je da "olakšaju grivu", odnosno skinu težinu sa glave.

6. "Rejčelka"

Popularna frizura iz devedesetih koju je proslavila Dženifer Aniston kao Rejčel u "Prijateljima" jedan je od omiljenih stilova za dugu kosu. Krasi je blago lejerovanje koje okružuje lice.

7. 90ies blow

Još jedan stil iz devedesetih koji je veoma sličan gorepomenutoj "rejčelki". U ovom slučaju, stepenovanje je izraženije pri gornjem delu kose, sa dužim lejerima.

8. Dugi shag

Shag je, bez sumnje, jedna od najpopularnijih edgy frizura već nekoliko sezona, a u poslednje vreme sve češće je biraju i devojke sa dugom kosom koje žele da promene svoj look. Akcenat je na kratkim šiškama, i sitnijem lejerovanju uz lice, dok se donji deo kose ostavlja neretko i netaknut.

9. Curtain bangs

Za one koji ne žele da diraju dužinu, ali žele promenu, idealan izbor su "zavesice", odnosno "curtain bangs" šiške. Dugi stil naglašava lice, a zahvaljujući obliku, lako se "puste" kada više ne želite da imate šiške.

10. Klasične šiške

I naposletku, klasične šiške daće mladolikost vašem licu, bez da žrtvujete dužinu kose.

Bonus video:

Talasi u kosi su najtraženija frizura proleća Retro frizura iz pedesetih sada je dobila svoju modernu verziju, a ovaj stil dobro stoji i ženama u tridesetim i onim od 40 i više godina. Tiktok/hunterdestin