Duga kosa nije teret, naprotiv smatra se privilegijom koja vam dozvoljava da svakog dana isprobavate različite frizure i menjate izgled. Iako frizure uglavnom zahtevaju uloženo vreme i talenat, postoje i neke frizure koje se veoma lako prave i za koje vam ipak nije potrebno previše vremena.

Pogotovo ako žurite i nemate dovoljno vremena da sređujete kosu i pravite zahtevne frizure, sigurno će vam značiti da znate na koji način možete da napravite neku jednostavnu frizuru.

Ove frizure su pogodne za dugu i srednje dugu kosu, veoma su atraktivne, pa će se uklopiti kako uz dnevne odevne kombinacije, tako i one elegantnije za večernji izlazak.

Polupokupljena kosa

Polupodignuta kosa ukrašena efektnom šnalom, mašnom ili scrunchy gumicom jedan je od najpoželjnijih retro trendova koje volimo ovog leta. Ovo će skloniti kosu sa lica i, ukoliko imate gustu kosu, podići će znantan deo koji će "olakšati" glavu.

Klasična frizura

Frizura kakvu trenutno ima Kejt Midlton je klasična, ravno sečena kosa sa loknama pri krajevima. Sa tom frizurom ne možete pogrešiti, jer odgovara svim oblicima lica osim “duguljastim” iz razloga što ga može dodatno izdužiti. Za ovakvu frizuru koristite figaro, a kako on nije baš najbolji za kosu, predlažemo uvijanje bez toplote uz pomoć trake ili novog načina uvijanja na helanke.

Kejt Midlton nosi klasičnu frizuru.
Alistair Grant-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Uvijeni krajevi i volumen iz korena

U ovom slučaju, potrebno je da imate malo izraženije stepene, a glavni fokus je na dugoj i negovanoj kosi koja izgleda kao da ste spremne za crveni tepih. Radi se o klasičnoj frizuri idealnoj za dugu kosu. Uz pomoć viklera ili feniranja na četke možete postići lepršavi look. Ovaj stil nikad ne izlazi iz mode, a slojevi uvek izgledaju raskošno i uredno nakon stilizovanja.