Kada je reč o frizurama, bez obzira na vodeće trendove i savete stručnjaka, uvek je najvažnije odbrati onu frizuru kojom ćete biti zadovljni. Međutim, ako vas ipak zanima koja vam dužina kose najbolje stoji, odgovor potražite u pravilu od 5,5 centimetra.

Kako funkcioniše pravilo od 5,5 cm i kako da ga primenite za savršenu frizuru?

Verovali ili ne, ali frizura koja najbolje pristaje vašem licu može da se izračuna, a prema pravilu za koje je potrebno malo matematike, optimalna dužina kose zavisi od važe vilice.

Formula je osmislio tim stručnjaka za kosu iz linije za njegu kose Džon Frda i namenjena je izračunavanju stoji vam bolje kratka ili duga kosa. I za to ne morate ići u frizerski salon, lako ćete saznati kod kuće. Sve što treba je lenjir, olovka i ogledalo.

pravilo 5,5 sm otkriva vašu idealnu frizuru
Instagram 

Kako funkcioniše pravila od 5,5 cm?

1. Stanite ispred ogledala.

2. Uzmite olovku i postavite je vodoravno ispod brade.

3. Nakon toga uzmite lenjir i postavite ga pod pravim ulom na olovku u nivou ušne resice.

4. Na kraju jednostavno izmerite udaljenost od ušne resice do špica olovke.

jednostavan trik otkriva vašu idealnu frizuru
Instagram 

Nego, zašto se pravilo zove 5,5 cm?

Vrlo jednostavno: Ako je udaljenost koju ste izmerili u zadnjem koraku manja od 5,5 cm, odgovara vam kratka frizura. Ako je veća od 5,5 cm, duža kosa će vam ipak bolje laskati.  

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio