Šiške se često doživljavaju kao vrsta frizure zbog koje ćemo požaliti jer nam nikako ne stoji. Mnogi ljudi žele šiške, ali se ne usuđuju da ih rade iz straha da im neće dobro stajati. Ono što je bitno kod ove frizure je da birate stil koji najbolje pristaje vašem licu, a trenutno najpopularnije šiške su takozvane 'zavesa šiške'.

Odgovaraju svakom tipu lica i mogu se napraviti u mnogo različitih stilova koji su idealni za sve dužine i teksture kose. 

Šta su zavesa šiške?

'Šiške za zavese' su stil šiški koje uokviruju lice sa obe strane. Takve šiške su kraće pri vrhu i duže na dnu, baš kao i zavese. Izuzetno laskaju na svim crtama lica i mogu se napraviti u mnogo različitih stilova!  Još jedna prednost 'zavesa šiški' u odnosu na druge stilove šiški je to što se veoma lako održavaju i njihov proces rasta je mnogo suptilniji od drugih šiški.

'Šiške zavese' su se prvi put pojavile 60-ih godina prošlog veka, a njihove šiške su ponosno nosile javne ličnosti. Šiške pune volumena postale su simbol revolucije i oslobođenja u novoj deceniji.

Danas se 'zavesa šiške' kreiraju na različite načine, pa ih možete učiniti dužim ili kraćim, tanjim ili većim volumenom. Najbolje izgledaju ležerne šiške u kombinaciji sa 'neurednim' talasima na kosi. 

Štaviše, tanke 'šiške daće dugoj kosi više volumena i 'razigranosti', pa je ova vrsta frizure idealna za dugu kosu. Međutim, 'zavese-šiške' ne odgovaraju samo dugoj kosi, već odlično pristaju i kratkoj kosi, a mogu se oblikovati i na ravnoj i na kovrdžavoj kosi. Ove šiške će dati sjajan volumen kratkoj kosi koja ima tanju kosu i za tren će promeniti vaš izgled.

Raspuštena kosa nije jedini izgled koji će ići u prilog 'šiškama-zavesama'. Odlično izgledaju i u kombinaciji sa kosom vezanom u rep ili punđu. Istovremeno, ove šiške mogu da se uklope u ležerni stil u kome je kosa 'zaigrano' stilizovana, a u večernji sa lepo ukrašenom punđom. Da biste održali ove šiške, nisu vam potrebni frizeri nakon svakog pranja kose jer isti efekat možete postići sami uz pomoć samo okrugle četke i fena.