Ah, te šiške... Deluju tako šik, daju licu mladolikost, instant imate frizuru, (i da napomenemo da sjajno skrivaju izrastak), ali, nažalost, uglavnom izgledaju dobro samo dok smo u salonu. Onog trenutka kada pokušate da ih stilizujete same, nastaje haos, a rezultat ne izgleda ni približno kao kada ste u rukama profesionalaca.

Da li to znači da treba da odustanemo od šiški? Apsolutno ne! Zapravo, ove jeseni, vratila se na tron frizura koja je 70-ih bila "must". U pitanju je drape, a ono što je ključno su same šiške.

Naime, ovakav način šišanja fantastično pristaje damama koje su već stepenasto stilizovane, ali su podjednako dobar izbor i kada ste kosu ravno odsekli. Šiške srednje dužine meko će "uramiti" vaše lice, i istaći ono najlepše, a bilo da ih nosite na stranu, isfenirane na spolja, ili ih pustite da padaju ravno - izgledaće fantastično.

Međutim, ukoliko mislite da su drape šiške isto što i curtain, odnosno "zavesice", varate se. Razlika je u tome što se curtain seku od obrva ka jagodicama čime se uokviruju oči, dok drape kreće od linija usana ili brade. 

Drape šiške su hit sezone.
Instagram 

S obzirom da spadaju u duže, lako ih možete skloniti sa lica kada ne želite da ih istaknete, te su zato sjajan odabir za sve one koji se boje da će se pokajati zbog šišanja šiški.

Interesantno je i da su brojne slavne dame ponele upravo ovakav način stilizovanja. Tako smo ih videli kod Kim Kardašijan koja ih kombinuje sa Pammy updo frizurom.

Drape šiške su najjednostavnije za održavanje
Instagram 

Drape šiškama verna je i Džej Lo koja obožava ovakan način šišanja jer daje licu mladolikost.

Od domaćih dama, ne smemo zaboraviti ni influenserku Dunju Jovanićkoja ih veoma često kombinuje sa punđama i niskim repom.

Takođe, i pevačica Milica Pavlović iznenadila je sve promenom i nedavno odsekla kosu izabravši baš drape šiške kao način da frizuri da drugačiji "retro" vibe.

Milica Pavlović odsekla je šiške.
Instagram 

Dakle, ukoliko želite da odsečete šiške, a da budete sigurni da nećete gubiti sate na stilizovanje i tutorijale na mrežama, kako biste naučili kako da ih isfenirate, drape je pravi izbor. Čak i da se pokajete, ili prosto odlučite da pustite kosu, dobra stvar je što vam neće biti potrebna večnost da izrastu, zbog čega im je to ogroman plus, te ne čudi što su #1 izbor frizura u salonima.