Iako će se mnogi složiti kako zima i jesen nisu idealno doba za šišanje šiški koje je zbog visoke vlage u ovom razdoblju teže održavati, zapravo su trenutno izuzetno tražen trend!

Nakon što smo prošle godine svi furali megapopularne ‘zavesa šiške’ ove godine će biti najtraženije Birkinice, odnosno Birkinšiške koje odišu pravim old school šarmom.

Frizura je dobila ime po legendarnoj Jane Birkin

Reč je zapravo o dužim šiškama koje sežu do kapaka između obrva i trepavica te tako zapravo malo padaju u oči, ali i jako lepo izgledaju. Ova je frizura dobila ime po legendarnoj Jane Birkin, a čije ime nosi i najskuplja torba na svetu. Ovakve šiške bile su izuzetno popularne tokom 60-ih i 70-ih, a sada su se vratile na scenu u velikom stilu.

Popularne šiške nosi i Sophie Turner

Za ove šiške odlučila se i glumica Sophie Turner koju prvenstveno pamtimo kao crvenokosu Sansu iz ‘Igre prestola’, a i mnoge svetske trendseterke i influenserke su se odlučile za ovu frizuru ove zime. Izgleda bezvremenski elegantno, dobro stoji i tankoj i gustoj kosi, a jedino što treba da znate je to da ćete morati često odlaziti kod frizera na šišanje krajeva, kao i da će ovakve šiške tražiti dosta feniranja.

Ipak, devojke sa Instagrama dokazuju da ovakav look izgleda vrlo prefinjeno i ženstveno, te da i ove 'mane' nisu big deal.