Kada se pripremate za dan na bazenu ili moru, želite frizuru koja je ne samo stilski privlačna, već i otporna na vodu. Zato nas nije mrzelo da prečešljamo internet u potrazi za najlepšim frizurama koje će izdržati kontakt sa vodom i zadržati formu tokom dana, pa čak i kada je kosa mokra. 

Morski talasi

Ova frizura je savršena za plažu. Nakon pranja kose, nanesite morsku so ili teksturizirajući sprej na kosu. Zatim, umesite kosu prstima kako biste stvorili neuredne talase. Ova frizura će vam dati opušten i prirodan izgled koji se neće pokvariti čak ni tokom celog dana uživanja u vodi.

Pletenice

Pletenice su klasičan izbor za vodene aktivnosti. Možete eksperimentisati s različitim stilovima kao što su francuska pletenica, riblja kost ili holandska kika.

One su siguran izbor jer drže kosu na mestu, a frizura ostaje na mestu čak i kada ste poptuno mokri. 

Punđa

Ako želite da zadržite kosu skupljenu i van lica, punđa je odličan izbor. Možete napraviti visoku ili nisku punđu, a dodatno je možete ukrasiti šarenim gumicama ili morskim detaljima, aksesoarima i slično. Vaša kosa će ostati uredna i suva tokom celog dana, čak i dok se kupate.

Jednostavni rep

Ako preferirate jednostavnost, rep je uvek dobar izbor. Vežite kosu u rep na visini koja vam najviše odgovara, a za posebno stylish look birajte visoki pony.

Možete zagladiti baby hairs uz čelo i oblikovati ih vodootpornim gelom ili sa malo voska kako bi osigurali da i u vodi i van nje ostanu netaknuti. 

Mokri izgled

Ovaj trendi stil je sjajan za bazen ili more. Nanesite gel ili vosak na kosu i ravnomerno ga rasporedite. Rezultat će biti izgled mokre kose koji je i moderan i elegantan. Ova frizura će se držati čak i kada se pokvasite, čineći je savršenom za vodene avanture.

Važno!

Kada odaberete frizuru za bazen ili more, važno je koristiti proizvode za kosu koji će pomoći u zaštiti od soli ili hlora. Takođe, ne zaboravite da kosu hidrirate nakon izlaganja suncu i boravka u vodi kako biste održali njen sjaj i zdravlje. Sada možete uživati u zabavi na moru ili bazenu znajući da će vaša frizura izgledati fantastično bez obzira na sve izazove, a u nastavku pogledajte još neke primere firzura koje smo za vas pronašli.

Bonus video:

Ruža punđa Tiktok/jennypenaxo