Nema sumnje da se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih stilova kada je reč o kosi, ali teško da ijedan ima čudnije ime od frizure koja je trenutno u vrhu trendinga na TikToku. U pitanju su McDonald’s šiške koje trenutno imaju preko 194 miliona pregleda. 

I ne, zapravo nemaju nikakve veze sa popularnim lancem vrze hrane, ali sticajem okolnosti nose ovakvo ime. 

Što su zapravo McDonald’s šiške?

Trend se odnosi na način stilizovanja curtain šiški, ili bilo kojih dužih šiški ili stepenovane kose, što je izuzetno popularno ove sezone. McDonald’s šiške krasi razdeljak na sredini, i kosa koja je izdignuta u korenu u smeru od lica tako da stvaraju oblik slova "M", baš kao što je logo popularnog restorana. 

Podsećaju na retro stil 70-ih kakav je nosila Farah Foset, ali sa modernim šarmom.

S podizanjem korena, trend je zapravo inspirisan stilom feniranja iz 70-ih. Ovako nešto fantastično je za toplo vreme jer kosu izdiže od lica, i naglašava ga, a pristaju svakom obliku. 

Kako dobiti McDonald’s šiške?

Jedini preduslov je da vam šiške budu nešto duže. Najpre ih fenirate na unutra. Potom iz razdvojite i fenirate na spolja od korena. Na taj način će kosa dobiti željeni izgled. 

Na kraju ih samo začešljajte unazad i dobićete željeni oblik slova "M". Ukoliko je potrebno možete koristiti i sprej za volumen, ili "uštinuti kosu" šnalama kako bi se oblik duže držao.

Nakon toga, imaćete šiške sa volumenom u korenu, i retro teksturom, a koje će izgledati neviđeno privlačno. 

Pogledajte tutorijal:

Kako stilizovati McDonald’s šiške? Najlepša frizura leta u par poteza TikTok/karalined13

Bonus video:

štipanje šiški Instagram/emmachenartistry