Kada je Meg Rajan debitovala sa svojom kultnom frizurom Sally Hershberger 1996. godine, zauvek je promenila bob. Kosa joj je bila kratka i slatka, ali neuredna kao da je cele noći bila na žurci i prošla rukama kroz kosu pre nego što je izašla. I takozvani 'bedhead bob' je odmah postao popularan, a svi su pokušavali da naprave tu razbarušenu i šik frizuru.

I dok su kasne 2010-te i rane 2020-te bile u znaku raskošnih frizura punih volumena i super elegantnih stilova, bob se vraća u modu 2023. godine, kaže Byrdie.

Bedhead bob postaje sve popularniji; 90-ih je to bila Rajan i njena prepoznatljiva frizura, zatim Britni Spirs početkom 2000-ih i njena raščupana frizura pre nego što je evoluirala u sirovu čupavu frizuru popularnu sredinom 2010-ih. Elegantniji stilovi su tada zauzeli centralno mesto, ali zvezde kao što su Maja Houk i Dejzi Džons vratile su ga u centar pažnje gde i pripada.

Kako se bedhead bob razlikuje od klasičnog boba, loba, italijanskog boba i svih njegovih drugih varijacija?

„Tradicionalni bob će biti veoma težak sa malo ili nimalo teksture, ali kada ošišate ovu frizuru, morate više da radite sa prirodnom teksturom kose“,objašnjava frizer. „Na primer, ako klijent ima finu kosu koja ima malo ili nimalo teksture, morate da napravite više slojeva i teksture, a da i dalje zadržite taj pun bob izgled."

Rexroat preporučuje da se konsultujete sa svojim stilistom pre bilo kakvog šišanja, uključujući i način na koji ćete realno oblikovati kosu na dnevnoj bazi. Bedhead bob može odgovarati mnogim tipovima kose, ali je najbolji za one sa prirodnim talasima ili teksturom; za finu ili ravnu kosu biće potrebno više slojeva ili dodatnog stilizovanja za taj moderan raščupani izgled. Ako imate tanku kosu i mrzite da koristite tople uređaje za stilizovanje, ovo najverovatnije nije bob za vas.

Bedhead bob.
Instagram