TikTok je mesto gde počinju novi trendovi, od šminke i inspiracije za kosu, do cottagecorea, pa čak i upotrebe problematičnog Bold Glamour filtera. Ali najnoviji trend preuzimanja popularne društvene mreže? Teorija kose.

Naime, trend hairtheory pokazuje korisnike koji prave nekoliko različitih frizura, jer teorija ima za cilj da pokaže da način na koji nosite kosu može da promeni vaš izgled i kako vas percipiraju.

„Frizure mogu odražavati vašu ličnost, stil i samopouzdanje, a sve to može uticati na to kako vas ljudi vide“,kaže Karolina Bruks, osnivač The Glasshouse Salon and Spa. „Na primer, avanturističkija, šarena frizura može ukazivati na odvažniju, eksperimentalniju ličnost, dok uglađeniji, klasičniji stil može sugerisati sofisticiraniju, profesionalniju ličnost."

Šta teorija o kosi govori o vašoj ličnosti?
Instagram 

Jedan od razloga zašto je teorija kose u trendu je taj što korisnici TikTok-a veruju da način na koji neko nosi kosu može mnogo reći o osobi. Imajući to na umu, Glamour je zamolio Caroline da joj da mišljenje na pet popularnih frizura i šta svaka kaže o njenom nosiocu.

Opušteno i prirodno

„Iako je to često jedan od lakših stilova za kreiranje, opušten i prirodan sugeriše opušten pristup lepoti“, objašnjava Karolina. „To je izgled bez napora i sugeriše da je korisniku prijatno u sopstvenoj koži.

Pola gore, pola dole

„Ova frizura je mešavina opuštenog i šik. To je svestran izgled, jer može ići od ležernih do formalnih događaja. Predlaže balans praktičnosti i stila.”

Zaglađena punđa

„Ova frizura je elegantna i odiše sofisticiranošću. To pokazuje da je nosilac orijentisan ka cilju i da teži uglađenom izgledu“, kaže ona. "To takođe može biti praktično za one koji žele da drže kosu dalje od lica."

hair theory tiktok/oliviacrompton

Rep

„Ova frizura je funkcionalna i praktična. To sugeriše da je nosilac efikasan i zauzet, ali i dalje voli da bude jednostavan i moderan."

Šnala

„Ova frizura je praktična i elegantna. To sugeriše da bi nosilac mogao biti kreativan i da uživa u igri sa različitim izgledom, a pritom zadržava funkcionalnost."

Karolina dodaje da je „jedan od mnogih“ razloga zašto je #hairtheory u trendu „jednostavni, laki saveti i trikovi koje svako može da isproba kod kuće“.