Ono što nam često kvari stilizovanje kose je njeno preterano mašćenje, pa je važno obratiti pažnju na sastav i kvalitet proizvoda koji pružaju osnovnu negu - šampona!

Moramo priznati da ne poznajemo osobu koja ima vremena i volje da pere kosu svaki dan, ali ovo je najčešći scenario ljudi koji se bore sa masnom kosom. Mnogo je razloga zašto se kosa brzo masti, a često se dešava zbog pojačanog lučenja sebuma iz korena.

Šamponi za masnu kosu.
Instagram 

Žlezde koje se nalaze u korenu kose luče previše ulja i tako maste kožu glave i samu kosu. Uzroci su zaista brojni, od genetike do ishrane, pa sve do hormona i načina života. Takođe, ovaj neželjeni efekat može da izazove i neadekvatna nega kose, najčešće vezana za pogrešan izbor šampona. Kao loši se definišu šamponi koji sadrže parabene, formaldehid i silikone, koji kao takvi dodatno podstiču masnoću. Upravo zbog toga je važno u negu uključiti eterična ulja i ekstrakte poput ruzmarina, nane, koprive, čajevca i minerala poput vitamina C, A, B5 i B kompleksa.

Šamponi koji će vašu kožu danima održavati svežom!

Danas se na tržištu može naći pregršt šampona, a pri izboru se često vodimo mirisom samog proizvoda, ali ono što bi trebalo da bude prioritet je njegovo dejstvo na samu kosu. Kako je veliki izazov pronaći šampon koji će smanjiti mašćenje kose, u nastavku smo odabrali nekoliko favorita koji to mogu učiniti tako lako!

Apivita Oil balance shampoo with peppermint & propolis

Keune Care line Derma Regulate shampoo

OGX Purifying + Charcoal Detox Shampoo