Voleli ga ili ne, morate priznati da je Wolf cut obeležio čitavu 2022. godinu. Svoju dominaciju popularna frizura nastavila je i u 2023. iako je već neko vreme na listi omraženih. Razlog je taj što se kosa tanji, te samim tim, lakše se kida, i veoma brzo dobijate iskrzane, procvetale krajeve. 

Takođe, mana Wolf cut-a je i ta što u većini slučajeva izgleda dobro samo kada ste isfenirani, ili ukoliko imate kovrdžavu ili loknastu kosu. U suprotnom, spremite se za sate pred ogledalom sa viklerima ili stajlerom. 

No, zanimljivo je da je upravo ovaj stil iznedrio novu frizuru koju već obožavaju slavne ličnosti, a koja izgleda tako dobro, i to uz minimum stilizovanja. U pitanju je Cub Cut, moderna verzija Wolf Cut boba koja je brzinom svetlosti osvojila trendseterke, ponajviše jer se zapravo stiliuje lako. 

Šta je tačno Cub Cut?

Najprostije rečeno, u pitanju je bob koji sadrži elemente i Wolf cut-a i Shag-a, koji je daleko rasprostranjeniji i sa prirodnijim lejerima nego kod prve frizure. Dakle, u prevodu - paž sa mnogo stepenova. Krajevi su tanjeni žiletom, čime nema oštrih linija i jasne definicije, a kosa gušće.

Najbolje od svega je to što možete eksperimentisati i sa dužinom kose, te tako možete kosu ošišati kratko, do linije brade, ali je i pustiti do ramena, maltene kao lob.

Stepenovanje kose inače je trend koji je naročito bio popularan devedesetih, a sada se ponovo vratio u velikom stilu, doduše modernizovan.

Stilizovanje

Ovu frizuru lako ćete stilizovati jer dobro izgleda i kada ste ravno fenirani, ali i kada je kosa uvijena. Možete koristiti sprej za volumen kako biste vlasi izigli u korenu, ili pak dodati malo pene vrhovima prstiju i "izgužvati" kosu za neobavezniji look.

A u nastavku pogledajte još neke varijante popularne firzure koja je jedna od najtraženijih u salonima: