Neke žene su zaista eksperti u rukovanju fenom, peglom ili figarom. Međutim, nisu sve te sreće, te su ipak nešto brojnije one koje, ma koliko se trudile, i gledale različite tutorijale, i dalje ne mogu da stilizuju frizuru tako brzo. Pogotovo ujutru, kada je svaki minut bitan!

Ukoliko ste neko ko nema vremena da troši sate i sate na kosu dok ispred ogledala pokušava da dobije rezultat sličan kao u salonu, već vam treba frizura koja će izgledati dobro, maltene od kako se probudite, jako je bitno da izaberete odgovarajući stil.

Sa pravim izborom frizure možete proći uz minimalan napor, a da i dalje izgledate savršeno, a upravo ovde apsolutno dominiraju kraći stilovi.

Donosimo vam 5 trendy predloga koji su izglasani kao najzahvalniji za brzo stilozavanje, a samo je na vama da odaberete onaj koji vam se najviše dopada i uklapa u vaš stil.

1. Pixie Cut

Dobri stari pixie nikada neće izaći iz mode. Kratka kosa definitivno se vratila na velika vrata, i podjednako dobro stoji kako damama u 20-im, tako i onima koje imaju 30, 40, 50 i više godina. Pravi primer ovog stila je frizura Anne Hathaway iz 2012. a koja je i dan-danas u trendu. Stilisti preporučuju pixie sa teksturom, odnosno sa lejerima, a za njegovo stilizovanje potrebno vam je malo voska za krajeve i da se redovno šišate kako bi frizura zadržala oblik.

2. Moderni "Bowl Cut"

Na listi se nalazi još jedna izrazito kratka frizura koju će obožavati svi oni koji vole ravnije forme. Šiške su ravno sečene, kratke, dok je frizura nešto duža oko ušiju kao što to nosi pevačica Maggie Rodgers, a za stilizovanje je potrebno samo malo spreja za teksturisanje kose kako biste dobili volumen u korenu i to je to.

3. Asimetrični bob

Lista frizura koje su spremne za par minuta ne bi bila kompletna bez asimetričnog boba. Ovaj stil krasi lep, elegantan oblik, a blagi stepen daje mu punoću kao što je to vidljivo na primeru Rose Byrne.

Dovoljno je da prođete kroz kosu velikom okruglom četkom par puta za elegantnije izdanje, ili pak da ga nagužvate prstima sa malo pene za casual, chic look.

4. Okrugli bob

Ukoliko nosite razdeljak na sredini glave, tupi, okrugli bob idealan je izbor za vas. Idelna dužina je malo ispod brade, a ovakav stil idealan je za one koji imaju prirodno ravnu kosu ili blago talasastu.

5. Ultrakratki bob

Bob je definitivno najpopularnija frizura poslednjih godina, a ultrakratke varijante podjednako su u fokusu kao duže. Ipak, ukoliko ne želite da nosite pixie, a opet, niste ni za klasičan bob, ultrakratki stilovi mogu biti idealno rešenje. Nagužvajte zadnji deo sa malo gela ili pene i spremni ste za polazak.