Kad se govori o trendovima u svetu kose, nisu u fokusu samo frizure i hit nijanse, nego i način šišanja. U poslednje se vreme sve više govori o suvom šišanju kose, za koje kažu kako je najbolji način da se postigne željeni oblik frizure, pogotovo kad su u pitanju šiške.

Lue Heršeson, frizer slavnih, za Vogue je rekao kako je suvo šišanje veliki ovogodišnji trend i kako takvu tehniku sve više koristi u svom salonu u poslednje vreme. Deo kose ošiša dok je ona mokra, a zatim je suši i ponovno uzima makaze u ruke.

Tehnika suvog šišanja prisutna je, kaže, već nekoliko godina, ali u zadnje vreme ponovo je popularna. Kada je kosa sveže oprana, ona se ponaša drugačije. Zato mnogi biraju suvo šišanje kose jer odmah možete videti kako kosa reaguje, kakvi su talasi ili kovrdže i odmah je jasno kakvog je oblika.

tehnika suvo šišanje je veoma popularna
Shutterstock 

Suvo šišanje kose odlična je opcija ako želite naglasiti prirodnu teksturu kose ili prvi put isprobati šiške. Ova popularna tehnika kosi pomaže da bude živahnija, lakša i deluje svežije, a posebno je praktična za frizure koje podsećaju na sedamdesete godine prošlog veka.

Frizerski stručnjak naglašava kako ovakvo šišanje nije opcija za osobe koje imaju geometrijski ravno i oštro ošišanu kosu, tačno 'u milimetar', jer je tehnika suvog šišanja kose namenjena pre svega - za one s nešto opuštenijim pristupom kosi.

Rezultat suvog šišanja je kosa kod koje se naglasak stavlja na prirodnu teksturu, a kasnije se lakše stilizuje jer se već kod šišanja pazilo na oblik kose. 

suvo šišanje kombinuje se sa mokrim šišanjem
Instagram 

A u nastavku otkrijte greške koje mnoge žene prave prilikom feniranja:

feniranje, kosa, četka za feniranje Instagram/milena.stefanovaa