Ukoliko želite lepu, kosu punu volumena, morate znati da šamponiranje i ispiranje kose zahteva određena pravila.

Pranje kose za mnoge od nas postala je rutina na koju smo naviknuti još od malena, međutim poslednjih meseci postali su sve popularniji video-klipovi na Tiktoku u kojima devojke obrnuto peru kosu.

Naime, radi se o tome da se maska i balzam nanose samo na teme, te da je to ujedno i prvi korak - pre šamponiranja. Balzam treba da držite pet minuta, a nakon toga će vaša kosa lakše upiti hidratantne sastojke iz šampona i preparata koje koristite nakon pranja kose. Dakle, caka je u tome da se kosa nahrani od temena do vrhova, a zatim da šamponiranjem uklonite sve prljavštine sa temena.

Obrnuto pranje kose tiktok/@gallyglam

Benefiti obrnutog pranja kose

Nakon obrnutog pranja kose, ona je meka i nahranjena tako da u korenu ima znatno veći volumen. To je zbog toga što regenerator ne nanosite na celu kosu i time je ne otežavate.

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

Svakako, ne zaboravite da nanesete preparate koji štite kosu od prekomerne toplote pre samog stilizovanje i sušite je naopako kako biste pojačali volumen.

obrnuto pranje kose daje kosi volumen
Shutterstock