Kosa sklona mašćenju je često problem protiv kojeg je teško naći lek. Dok jedni kažu da bi trebalo što ređe da perete kosu jer će tako vremenom početi manje da se masti, drugi tvrde da bi trebalo da koristite posebne šampone za masnu kosu a treći preporučuju što blaže šampone za svakodnevno pranje, kako se lojne žlezde ne bi previše iritirale.

Međutim, žene koje imaju masnu kosu u velikoj većini slučajeva znaju da ništa od ovoga najčešće uopšte ne funkcioniše, jer se kosa i dalje masti istom brzinom. Jutjuberka i blogerka Nikia Džoj tvrdi da je pronašla rešenje i to vrlo jednostavno.

Naime, ona je jednom prilikom sa svojim pratiocima podelila caku koja je, kako tvrdi, i nju  prijatno iznenadila, jer je u početku mislila da je u pitanju još jedan savet koji ne daje rezultate.

O čemu je reč? Sve što treba da uradite jeste da sipate običnu so u šampon koji inače koristite, promućkate i njime operete kosu. Jedna kašika soli će vam biti dovoljna za celu bočicu šampona

So bi trebalo da kontroliše lojne žlezde na glavi koje su često preterano aktivne i zbog toga devojke koje imaju masnu kosu često na moru primete da im se manje masti.

"Nemojte očekivati da vidite ogromnu razliku posle prve upotrebe ovakvog šampona, ali posle tri, četiri pranja kose, primetićete da vam se kosa mnogo manje masti. Pomalo je zastrašujuće koliko dobro radi", rekla je Nikia i dodala da je nebitna marka šampona ili soli.

So će, između ostalog, pomoći i da vam se dubinski očisti kosa i teme, posebno ako često koristite puno preparata za stilizovanje. Rezultat je laganija, lepršavija kosa sa više volumena.