Da li ste se ikada zapitali zašto vam se kosa brzo masti ili ima onaj osećaj težine na glavi? Možda je razlog način na koji nanosite regenerator. Jedan je frizer podijelio vrhunski savet kako pravilno naneti regenerator i izbeći ove probleme s kosom, prenosi Mirror.

Riki Volters, vlasnik frizerskog salona u Londonu, objasnio je zašto je velika greška koristiti regenerator na vrhu glave, blizu korena.Tvrdi da zbog ove greške kosa može izgledati teško i masno.

"Kosa koja vam trenutno raste iz korena postoji samo kratko vreme. Za one s dužom kosom, vrhovi su vam izrasli iz glave pre otprilike osam godina! Imajući ovo na umu, važno je tretirati ta dva područja odvojeno jer sam sigurna da ti vrhovi mogu ispričati nekoliko priča“.

regenrator ne smete nanositi na koren kose
Shutterstock 

Dodao je i kako većini ljudi regenerator nije potreban na korenu jer će zbog njega kosa biti mlitava, teška i masna.

"Koristite regenerator samo kroz dužinu i vrhove vaše kose za najbolje rezultate i dugotrajni sjaj", rekao je frizer.

A, pre nego što nanesete regenerator, kosu morate osušiti peškirom, inače bi vaš omiljeni proizvod za hidrataciju mogao biti uzaludan.

"Nema ništa gore od nanošenja regeneratora vrhunske na mokru kosu odmah nakon pranja", izjavio je Riki.

"Vrhunski, gušći, luksuzni regeneratori na tržištu trebali bi se nanositi na kosu osušenu peškirom. Duga kosa može zadržati ogromnu količinu vode koja zatim razredi vaš lepi regenerator, ostavljajući vam samo vodenasti talog. Dva puta šamponirajte, sušite peškirom dve minuta. Nanesite regenerator, ostavite još dva minute i isperite".

pre nego što naesete regenerator, kosu osušite peškirom
Instagram