Primena regeneratora je raznolika. Ovaj proizvod često se potcenjuje, a ova povoljna masa može mnogo toga da učini za svakoga od nas.

Prvenstveno je namenjen kosi, ali da li ste znali da vazelin možete koristiti i za sledeće stvari?

Evo njegovih nekoliko neočekivanih upotreba koje je izdvojio Life Hacker.

1. Umesto pene za brijanje

Ovaj trik postoji već neko vreme i ako ste ikada zaboravili gel za brijanje na odmoru, regenerator će biti izvrstan za brijanje. Lepo pokriva dlačice i pomaže vam da se glatko obrijete. Upotrebite ga na isti način kao i svaki proizvod za brijanje.

2. Spašava odeću skupljenu u pranju

Stvarno je šteta kad vam se omiljena košulja skupila u pranju, ali to nije nužno razlog da je bacite. Umesto toga pokušajte da upotrebite regenerator za promenu njene veličine. Napunite posudu vrućom vodom, dodajte regenerator i pustite da se skupljeni komad namače najmanje pet minuta. Kada ga izvadite iz vode, postavite ga ravno da se osuši i povucite ga natrag na izvornu veličinu.

Regenerator spašava odeću skupljenu u pranju.
Shutterstock 

3. Omekšava tkanine koje iritiraju kožu

Regenerator vam neće pomoći samo da promijenite veličinu svoje odječe – on će ih takođe učiniti podnošljivima za nošenje. Možete ga koristiti za omekšavanje vune zbog koje vas koža svrbi kad je obućete na golo telo. Uronite svoju grubu odeću u hladnu vodu, a zatim istisnite vodu. Nanesite regenerator i utrljajte ga u tkaninu. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, isperite vunu i stavite je da se osuši, prenosi Krstarica.

4. Dubinski čisti donji veš

Prema Buzzfeedu, vaš donji veš takođe možete tretirati regeneratorom. Dodajte kašiku regeneratora u posudu s vodom sobne temperature, potopite donje rublje na nekoliko minuta, isperite ih i okačite da se osuše.

Regenerator dubinski čisti donji veš.
Shutterstock 

5. Omekšava četkice za šminkanje i farbanje

Za mekane četkice za farbanje i šminkanje, upotrebite malo regeneratora nakon što ih operete kao i inače. Nanesite ga pre nego što ih stavite da se osuše i vaši četkice će biti spremne za ulepšavanje u tren oka, prema korisnici Reddita koja preporučuje ovu upotrebu.

6. Sprečava stvaranje rđe

Reader’s Digest Canada predlaže korišćenje regeneratora za kosu kako biste sprečili stvaranje rđe na vašem alatu. S vremena na vreme na svoje ključeve i alat utrljajte malo regeneratora kako bi ostali sjajni.

Omekšava četkice za šminkanje.
laura-chouette-B-P6k0k7Xrc-unsplash.jpg 

7. Olakšava skidanje prstenja

Postoji mnogo načina za uklanjanje zaglavljenog prstena – od korišćenja gumica do konca za zube. Ipak, najefikasnije je koristiti regenerator za kosu jer je njegovu vodenastu, ali klizavu teksturu lakše očistiti nego vazelin, losion ili sapun.

8. Polira nerđajući čelik

Nanesite malo regeneratora na čistu krpu i upotrebite ga za uklanjanje mrlja s vaših uređaja od nerđajućeg čelika. Obrišite ga čistom krpom kako biste uklonili višak i primetićete značajno poboljšanje sjaja.