Suptilna ili drastična, promena boje kose je uvek dobar način da osvežite i promenite izgled, a kao i svake godine i u 2023. neke nijanse i kombinacije boja biće popularnije od drugih. Nakon duge vladavine mekih pramenova i boja koje se lako održavaju, ove godine mogli bismo da vidimo drastičnije promene u prelepim raskošnim nijansama.

Donosimo opcije za one koji su željni ovakvih promena, ali i prirodnije i suptilnije varijante.

1. Skupa plavuša

Hladna, kremasta nijansa plave koja izgleda sofisticirano biće pravi hit ove godine. Paris Hilton je već savršeno nosi.

2. Dvobojna kosa

Ovaj trend podrazumeva farbanje kose u dve različite nijanse podeljene na sredini - zovu je i "blizanačke" boje. Boje mogu biti potpuno kontrastne ili slične po tonu, što je kombinacija koju bira Doja Cat.

3. Pramenovi na kovrdžavoj kosi

Nežne lokne ove godine će biti dodatno naglašene prelepim svetlijim pramenovima koji će kosi dodati oblik i dimenziju.

4. Smeđe-crna boja kose

Izuzetno duboka i tamna boja koja zrači sjajem je cilj ove nijanse, a Megan Fok je odličan primer crne koja na momente izgleda kao najtamnija braon boja puna sjaja.

5. Meka bakarna boja

Nežna i bleda bakarna boja u kojoj su pomešane plave i bakarne nijanse odlična je varijanta ako već imate plavu ili crvenkastu podlogu.

6. Prirodno hladni pramenovi

Jedva vidljivi i strateški postavljeni prirodni pramenovi kakve je nosila Hejli Biber su pristojno i tamnije osvežavanje bolje od klasičnog balayagea. Tamna boja sa samo nekoliko nijansi svetlijih pramenova uz lice izgleda prirodno i sveže.

7. Kosa boje crnog vina

Trend koji je vladao jesenjim i zimskim periodom nastaviće se i ove godine i svojom živošću učiniće da beauty look izgleda toplije.

8. Kestenjasta boja

Savršena kombinacija smeđe, crvene i narandžaste u toploj i vibrantnoj kestenjastoj boji ove godine će biti veliki hit među brinetama, a predivnu kestenjastu nijansu nosi i glumica Zoey Deutsch.

9. Nijanse braon i karamele

Bakar, karamela, kesten i druge tople nijanse ponovo će biti tražene kako bi smeđoj kosi dodale luksuznu dimenziju i jedna su od stilskih frizura koje ne zahtevaju česte odlaske kod frizera.

10. Meka tamnosmeđa boja

Meka dimenzija dodata nežnim svetlijim pramenovima koji kosi daju opuštenu formu i pokret.