Kada je reč o trendovima frizura koje vladaju na kraju godine, bilo je očekivano da će se pojedini stilovi mnogo više izdvojiti od ostalih. Da, shag i mullet možda jesu vladali cele godine, ali se čini da su u finalnoj trci izgubili bitku od "večnih favorita". 

Trenutno u salonima vlada prava pomama za frizurama koje zapravo dobro stoje svima, bez obzira na godine, oblik lica i teksturu kose, a evo koje 3 su dobile titulu "najtraženijih" i najlepših. 

Amelie (francuski) bob

Ukoliko ste gledali film "Čudesna sudbina Ameli Pulen" sigurni smo da se sećate kratkog boba glavne protagonistkinje sa mikro šiškama.

ultrakratki bob je hit decembra.
Instagram 

Upravo ovaj stil vratio se na velika vrata, ali jedino što varira je dužina šiški, a mnoge se odlučuju za takozvani fringe, koje su duže i oblije, te lapše "ležu" na lice i naglašavaju ga, iako postoje i varijante bez šiški koje su podjednako atraktivne.

Blunt bob

Ova forma koja naginje ka formi loba zbog dužine koja naginje od linije brade do ramena, apsolutni je favorit kada su u pitanju frizure srednje dužine. Dovoljno je kratak da možete da dobijete taj edgy efekat, a opet, dovoljno duga da možete da kosu vežete u rep ili pokupite po potrebi. 

Posebno je tražena varijanta sa talasima kako najpopularnije stilizovanje kada je o ovoj frizuri reč.

Duga kosa sa "Sreda" šiškama

I zaljubljenice u dugu kosu imaju čemu da se raduju. S obzirom da je serija "Wendesday" ("Sreda") vratila u modu meke curtain šiške, ovo je idealan način da frizuri date svežinu i ostavite dužinu.

duga kosa sa šiškama je apsolutno u trendu.
Instagram 

Ipak, kada je reč o stilu feniranja, meki krupni talasi, kao da vas je produvao vetar su aspolutno broj jedan. Neobavezne lokne su takođe jedan od stilova koji je tražen. Dakle, ništa "pod konac", već divlje, neukrotivo, a samo je na vama da odaberete stil koji vam najviše odgovara.

duga kosa sa mekim talasima je trebd sezone.
instagram/xandervintage 

Takođe, duga kosa sa lejerima je apsolutno na radaru, što je sjajan način da brzo dobijete više volumena, bez da žrtvujete dužinu.

lejeri na kosi su sjajan način da dobijete volumen.
Instagram