Mnogi čekaju novu godinu za velike promene, ali sasvim je u redu i krenuti ranije sa promenama. Mnoge od nas odlučuju se na promenu frizure ili boje kose, a trenutno je savršena prilika za isprobavanje nove nijanse i pre nove godine.

Reč je, kako je nazivaju frizeri, o zimsko zlatnoj boji kose, koja bi uz nijansu skupe brinete mogla biti jedna od najpopularnijih ove zime, ali i u sledećoj godini.

Šta je zimsko zlatna boja?

Zimska zlatna zapravo je raskošna tamno ili svetlosmeđa nijansa sa suptilnim i nežnim svetlijim, zlatnim i medenim pramenovima kojima je prošarana kosa. Zagasit, mekši i topli zlatni ton predivno će se istaknuti na smeđoj boji kose, a ova će nijansa posebno dobro izgledati na tamnosmeđoj kosi, budući da će joj dati predivnu toplinu i dimenziju.

Zimska zlatna boja već je popularna i među brojnim slavnim zvezdama, a isprobala ju je Zendaja, Kaja Gerber i Hejli Biber, kojima kao prirodnim brinetama, savršeno pristaje.

Dobija na popularnosti i zbog toga što je laka za održavanje, pristaje svim tonovima kože, a dodati nežni zlatni tonovi nisu velika i drastična promena, već suptilno osveženje frizure i smeđe boje kose.

Kako dobiti ovu popularnu boju?

Zimska zlatna boja postiže se strateškim dodavanjem pramenova kako bi se stvorila dimenzija i forma u kosi na mestima poput vrha glave, na vrhovima te uz lice, za nežno uokvirivanje, a može se dobiti i balayage tehnikom. Za kvalitetnu boju i pravilno održavanje nove boje kose, preporučuje se redovna njega koja će održati boju i kosu učiniti sjajnom.

A u nastavku otkrijte kako možete napraviti savršene lokne bez upotrebe toplote:

Lokne bez pegle i figara Instagram/audreyvictoriax