Sigurni smo da ne postoji osoba koja ne želi da ima bujnu, sjajnu i pre svega zdravu kosu. Hladnija sezona je vreme kada joj je potrebna dodatna nega, te su maske gotovo obavezne, ukoliko želite da bude meka i duga, a ukoliko ste od onih koji preferiraju maske iz domaće radinosti, na bazi prirodnih sastojaka, pronašli smo recept koji ne samo da hidrira dlaku već joj pomaže i da brže raste.

Ukoliko želite da vam kosa brzo raste i bude negovana, napravite masku od sledećih sastojaka:

  • 100 ml tamnog piva
  • 1 jaje
  • 1 banana
  • 1 supena kašika meda
maska za kosu sa bananon že vam pomoći da brže raste.
Shutterstock 

Stavite sve sastojke u blender i dobro ih ujednačite. Nanesite masku na suvu kosu, obmotajte je aluminijumskom folijom, a potom i peškirom, pa ostavite da deluje sat, dva. Posle toga isperite masku i operite kosu šamponom.

Ovu masku koristite jednom nedeljno. Kosa će postati mekša, svilenkasta na dodir, bujnija i zdrava, krajevi neće pucati, a kosa će brže rasti.

maska sa bananom se koristi jednom nedeljno.
Shutterstock 

Zašto baš ova kombinacija sastojaka?

Ključni sastojak je banana koja je više nego korisna za kosu jer je bogata vitaminima i prirodnim uljima. Ona obezbeđuje sjaj, mekoću i elastičnost vlasi. Takođe, ukoliko imate problem sa krajevima koji konstantno pucaju, a ne želite da svaki čas trčite kod frizera na skraćivanje krajeva, banane mogu da budu od koristi u saniranju tog problema. Jaja su savršena za rast kose, jer sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin.

Med sadrži veliku količinu vitamina i hranljivih materija koje čine čuda za rast kose. Kad koristite masku za kosu sa medom, vlasi postaju meke i izgledaju zdravo. Pivo takođe povoljno utiče na zdravlje i izgled kose, i može da pospeši njen rast. Pivo sadrži hmelj i kvasac, vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, fosfor, magnezijum i bakar, a svi ovi sastojci odlični su za brži rast kose.