Kosa je najveći ukras žena, a ako je duga, zdrava i bujna ona je onda i simbol elegancije. U raznim anketama muškarci su se većinski izjašnjavali da kod žena prvo primete kakva im je frizura, a mnogi su rekli da ih više privlači duga kosa.

Ali nije lako ubrzati njen rast i učiniti da izgleda zdravo, raskošno, bujno, blistavo i sjajno. Ukoliko se opredelite za korišćenje maske na bazi prirodnih sastojaka koje svi imamo u kuhinji, veoma brzo ćete primetiti da je vaša kosa porasla i postala kao sa reklame.

Banane su korisne za kosu, jer su bogate vitaminima i prirodnim uljima. Banane u maski za kosu obezbeđuju sjaj, mekoću i elastičnost vlasi. Takođe, ukoliko imate problem sa krajevima koji konstantno pucaju, a ne želite da svaki čas trčite kod frizera na skraćivanje krajeva, banane mogu da budu od koristi u saniranju tog problema. Jaja su savršena za rast kose, jer sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin.

maska za kosu
Shutterstock 

Med sadrži veliku količinu vitamina i hranljivih materija koje čine čuda za rast kose. Kad koristite masku za kosu sa medom, vlasi postaju meke i izgledaju zdravo. Pivo takođe povoljno utiče na zdravlje i izgled kose, i može da pospeši njen rast. Pivo sadrži hmelj i kvasac, vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, fosfor, magnezijum i bakar.

Svi ovi sastojci odlični su za brži rast kose.

Ukoliko želite da vam kosa brzo raste i bude negovana, napravite masku od sledećih sastojaka:

- 100 ml tamnog piva
- 1 jaje
- 1 banana
- 1 supena kašika meda

Stavite sve sastojke u blender i dobro ih ujednačite. Nanesite masku na suvu kosu, obmotajte je aluminijumskom folijom, a potom i peškirom, pa ostavite da deluje sat, dva. Posle toga isperite masku i operite kosu šamponom.

Ovu masku koristite jednom nedeljno. Kosa će postati mekša, svilenkasta na dodir, bujnija i zdrava, krajevi neće pucati, a kosa će brže rasti.

hejli biber neguje kosu
Instagram