Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOB KOM STILIZOVANJE NIJE POTREBNO: Zaboravite na duga jutarnja feniranja jer ćete se buditi sa SPREMNOM FRIZUROM

Sliced bob je trenutno jedna od najpopularnijih frizura baš iz razloga što se lako stilizuje.

 bob frizura.jpeg Izvor: Instagram

Da, bob je definitivno na vrhu najpopularnijih frizura ove godine, ali... naravno da ima ono "ali". Nažalost, ako ste ikada odsekli kosu, a nemate idealno ravnu vlas, onda znate da kratka frizura znači i koji minut duže u kupatilu kako bi dobili neki oblik koji podseća na ono što ste dobili u salonu. 

U većini slučajeva znači da ćete morati da je fenirate, peglate, uvijate... stavite mnogo proizvoda ne bi li to bilo to... Međutim, u većini slučajeva kosa se u jednom trenutku izvija i pravi čudni "trouglasti" oblik, zbog čega mnogi pribegavaju šnalicama i rajfovima, čekajući da izraste.

Međutim, do ovoga dolazi upravo zbog pogrešnog šišanja. Da, neki stilovi zaista izgledaju prelepo, ali nisu za sve tipove kose. Zato ne čudi što se sliced bob veoma izdvojio kao jedna od popularnijih varijanti. Razlog je upravo način skraćivanja kose kojim se ne gubi na dužini, te sliced dolazi i u formi boba ali i loba, a akcentat je da gornim delovima koji se "tanje" i daju oblik frizuri.

Na prvu ovaj bob može delovati kao da su lejeri kose nasumice skraćeni. Međutim, upravo je to njegova "magija". Frizer bi trebalo da osmotri kako vaša kosa prirodno pada, odnosno gde je potrebno "trimovanje", a gde je treba ostaviti prirodno da pada, te se tako dobija oblik koji zapravo odgovara i vašem licu, ali i prirodnoj teksturi kose.

Zbog toga, sa sliced bob-om nema dugih feniranja i stilizovanja, jer se budite sa frizurom, odnosno, vaša kosa radi za vas, umesto da je, kako to obično biva, obrnuto. 

Povezane vesti

Inače, sliced bob su u prošlosti nosile i neke slavne dame poput Kaje Gerber, Bili Ajliš,  i glumice Lusi Hejl, a iako se ovaj stil pojavio još prošle godine, tek sada se izdvojio na radaru dama koje nemaju previše vremena ujutru kako bi se bavile kosom, te ne čudi što se veoma brzo izdvojio kao jedan do najpopularnijih stilova po salonima.

 Kaja Gerber je nosila sliced bob. Izvor: Calvin Klein via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije