Kada se jednom odlučite za bob frizuru, ostaje vam još jedna odluka - koju dužinu odabrati? S jedne strane, tu je fantastičan francuski bob koji izgleda veoma šik, ali nije za one koji ne žele drastičnu promenu jer mu dužina seže malo ispod uva, samo do vilice. S druge strane, ako ne želite veliku promenu i tek se 'navikavate na' bob, onda je možda bob do ramena najbolja ideja.

Moderan je, vanvremenski i sa sobom nosi dozu seksipilnosti, ističu frizeri Glamura i dodaju da je savršena sredina između duže kose i veoma kratkog boba. Ako šišate dugu kosu, onda bob do ramena donosi neophodnu „dramatičnost“, odnosno osećate da ste napravili zaista veliku promenu.

Međutim, njegova svestranost i dalje ostaje, jer i dalje imate slobodu da vežete kosu, napravite rep ili punđu, što je svakako praktična strana boba do ramena.

Vrsta šišanja koju dobijete od frizera takođe može da promeni ukupan utisak. Tako, na primer, „tupi” odnosno blunt krajevi ostavljaju elegantan utisak, dok mekši rez ipak donosi eleganciju, ali na opušteniji način. Takođe možete dodati neke "nevidljive" slojeve ovoj vrsti boba kako bi kosa dobila na teksturi i dinamici.

Bob do ramena je idealna dužina za sve tipove kose.
Instagram 

Što se tiče stilizovanja, sve zavisi od tipa kose. Oni sa gustom kosom i kovrdžama mogu isprobati razna ulja i balzame za poboljšanje teksture kose. Ako imate tanku kosu, dodatni volumen se može dodati teksturirajućim sprejevima. Ako volite malo "neurednu" završnicu, dodajte lak za kosu u svoju rutinu stilizovanja, a ako težite eleganciji, poigrajte se sa fenom i četkom za kosu i osušite je u stilu devedesetih i upotpunite sve sprejem za sjaj kose.