Bob frizura do vilice je savršen iz više razloga. Otkriva ramena, kratka je, nosi sa sobom dozu seksepila i kao stvorena je za sezonu rolki. Suprotno popularnom mišljenju, jesen je zapravo idealno vreme da se ošišate bob.

Kada dođu zimski dani, prelazimo na teške materijale odeće poput džempera i rolki, kratka kosa tada postaje praktičniji izbor i više dolazi do izražaja.

Bob do vilice je savršen iz više razloga.
printscreen/instagram 

Međutim, da bi frizura zadržala svežinu i željeni oblik, važno je redovno odlaziti na šišanje. Nije najlakša za održavanje jer zahteva češće posete frizerskom salonu, s obzirom na to da se izgled frizure menja kako kosa raste i počinje da menja oblik.

Prednost bob frizure do vilice je što pristaje različitim frizurama, ali je važno da se dogovorite sa frizerom kako da ošišate bob, kako bi frizura što bolje pristajala.

Za ravnu i talasastu kosu potreban je minimalan napor, pa stručnjaci za Glamour preporučuju bob u francuskom stilu, gde se najveći deo posla obavlja već tokom šišanja, tako da nemate problema sa stilizovanjem.

Sa kovrdžavom kosom stvar je malo komplikovanija, odnosno potrebno je "doraditi" oblik frizure kako bi se savršeno uklopila i "legla" na viličnu kost.

Sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka mogu biti odlična inspiracija za ovu frizuru, a stručnjaci preporučuju da pre šišanja razgovarate sa frizerom, jer kosu treba prilagoditi obliku lica i vašem životnom stilu, kako biste je što lakše održavali.

Što se tiče stilizovanja boba do vilice, odluka je individualna. Može se nositi prirodno, sušiti prirodno, kao i stilizovati pomoću fena za kosu, pegle ili uvijača. Igrajte se sa volumenom i talasima tako što ćete promeniti smer talasa prilikom stilizovanja kako biste kosi dali dodatni utisak živosti.

Naravno, fantastično izgleda i potpuno glatka, ravna kosa, posebno ako je lagano fenirana, u stilu devedesetih.