Idealno je vreme da napravite mesta za sve udobne stvari - džempere, parfeme, lakove za nokte i, naravno, boje za kosu. Proleće i leto bili su u znaku hladnih nijansi poput svetloplave inspirisane 90-ima i bakrenocrvene, ali jesen je službeno donela sezonu bogatijih, toplijih tonova u kosi.

Jedan takav primer je moka smeđa boja kose. Nijansu već obožavaju slavne dame, a imali smo je prilike videti na modnim pistama i društvenim mrežama. Slavni koloristi predviđaju kako će upravo moka smeđa biti najtrendi boja za kosu ove jeseni i zime.

"To je predivna, bogata, čokoladno smeđa boja koja pristaje različitim tonovima kože",uverena je Garnierova koloristkinja Nikki Lee. Tu boju kosu vidi kao idealnu za osvežavanje pramenova tokom i nakon praznične sezone.

Ako ste zainteresovani za promenu frizure, možete birati između nekoliko opcija - potpunu promenu boje ili samo pramenove u moka tonovima.

Ključ za postizanje idealne moka smeđe nijanse je mešanje toplih i hladnih karamelastih tonova koji se presijavaju na suncu.
Instagram 

Potreban vam još jedan razlog za moka smeđe pramenove? Nijansu je mnogo lakše održavati nego plavu, a tokom jesenjih i zimskih meseci ne provodite toliko vremena na suncu, što znači dugotrajnije rezultate bez izbeljivanja, napominje poznati frizer Joseph Chase.

Moka smeđa boja kose.
Instagram 

Ključ za postizanje idealne moka smeđe nijanse je mešanje toplih i hladnih karamelastih tonova koji se presijavaju na suncu. Dakle, ovo nije dosadna smeđa boja, već živa kombinacija tamnijih i svetlijih pramenova.