Tih devedesetih gotovo da nije bilo devojke ili žene koja nije bila opsednuta čuvenom "Rejčelkom", odnosno frizurom koju je u seriji "Prijatelji" nosila Rejčel Grin, koju je igrala Dženifer Aniston. Međutim, pored stepenate duge kose, svoje mesto pod suncem našla je i frizura njene koleginice Kortni Koks koja je igrala Moniku Geler.

Zapravo, njena frizura iako isprva nije bila toliko popularna kao "Rejčelka", vremenom je postajala sve traženija jer je pristajala svima za razliku od varijante Dženifer Aniston, i koja je toliko postala kopirana, bilo u kratkoj ili dugoj verziji da je bilo očekivano da će se u nekom trenutku i ovaj stil ponovo vratiti na "tron". 

"Monica haircut" doživeo je pravi bum na mrežama, a pogotovo na TikToku, a čini se da je njegova moderna verzija i bolja od "Rejčelke" koja podrazumeva da prednji deo kose bude znatno skraćen.

Kod frizure koju je nosila Monika, stepenovanje je manje, odnosno razlika između njih, i dobija se veoma na samom volumenu, zbog čega je izuzetno pogodna za osobe koje imaju tanku dlaku, a žele da im kosa deluje bujnije. 

Ovakav tip stepenovanja već neko vreme je najtraženiji stil frizura, a popularnost mu daje i činjenica da pristaje svima, nevezano za samu teksturu kose. 

Monica haircut je veoma popularna frizura.
Instagram 

Takođe, veoma brzo se stilizuje, te je dovoljno da kosu osušite fenom i voila, spremni ste za polazak!

Monica haircut dobro pristaje svim teksturama kose.
Instagram 

Dobra strana "Monica haircut-a" je i što skida godine, te je i to plus ukoliko poželite da ove jeseni ponesete jednu od najpopularnijih frizura godine, a neke od njenih varijanti pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Frizura "monica haircut" ima nekoliko varijanti koje se traže po salonima