Kosa srednje dužine, gde krajevi dodiruju ramena i nežno su presavijeni, doživela je svoj trenutak ove jeseni i posebno je popularna, a nove verzije pojavljuju se svakog dana. Posle klasičnog loba, frizure inspirisane izgledom Monike iz „Prijatelja” i pramenova koji uokviruju lice, aktuelni hit je „midi flick”, odnosno frizura srednje dužine sa lepršavim krajevima.

Frizura Midi flick, čije je ime osmislio je poznati frizer Tom Smit, je savršen spoj raspuštene kose supermodela iz 90-ih i kraće kose.

Klasični lob i 'midi flick' karakteriše dužina kose koja dodiruje ključnu kost i ramena, ali to je sve što im je zajedničko. Dok lob ima oštre i ravno ošišane krajeve, u 'midi flick-u' kosa je ošišana sa puno oblika na krajevima i sa ultra ženstvenim stepenima koji su lepršavi i uvrnuti na vrhovima.

Laganim pokretom i oblikom od korena do vrha, ova frizura je brzo postala omiljena mnogima, uključujući i nekoliko holivudskih zvezda, kao što su Džodi Komer, Kaja Gerber i Selena Gomez. Posebnost ove frizure je što se može nositi i prebačena na jednu stranu, za maksimalan volumen i lepršavost.

Prebacivanje kose sa jedne strane na drugu može biti od pomoći za dodavanje volumena, ali Smit i dalje preporučuje centralni razdeljak i duže, slojevite šiške za srcoliko lice. Kod okruglog oblika lica, frizer preporučuje razdeljak na stranu u kombinaciji sa slojevima koji uokviruju lice stvoriće efekat konturisanja. Za četvrtasti oblik lica, Smit kaže da bi trebalo da izbegavate centralni razdeljak i da obratite posebnu pažnju na stvaranje paperjastih pramenova duž linije vilice kako biste omekšali crte.

„Sjajna stvar kod ove bob frizure srednje dužine je to što je prilagodljiva i izgleda odlično na različitim tipovima kose“, rekao je Smit za Glamour.

"Ako želite da očuvate gustinu kod tanje kose, lepršavi slojevi treba da ostanu samo oko lica kako bi se zadržao maksimalan volumen i punoća. Ako je kosa gusta, uz pomoć slojeva može se prorediti gustina kose i tako će kosa oživeti pokretom i oblikom“.

'Midi flick' je idealan za davanje oblika i volumena posebno tankoj i finoj teksturi kose, ali uz pravi pristup može se nositi i na drugim tipovima kose. Zbog ove specifične dužine, gde kosa dodiruje ramena i ključnu kost, krajevi se nežno savijaju i dobijaju posebnu lepršavost.