Ovih su dana oči ljubitelja mode uprte u modne prestonice širom sveta gde se održavaju Nedelje mode i gde možemo videti sve najvažnije trendove koji će vladati naredne godine.

Iako se najveća pažnja posvećuje predstavljenim kolekcijama odeće i modnih dodataka, veoma važan deo predstavlja makeup, kao i frizure, a jedna se posebno istakla kao veliki trend koji će vladati narednih meseci.

Na prvoj reviji Mirror Palaisa predstavljeni su korseti i mini suknje, providna venčanica i debitantska muška kolekcija, a ovaj brend omiljen na Instagramu i predvođen Marcelom Gaiom, osim odećom pažnju je privukao i frizurama koje na modnim pistama ove godine viđamo sve češće. Anđeoski talasi jedna je od najpopularnijih frizura sezone. Za renesansne frizure, nježno raščupane talase zaslužan je Džustin Marjan koji ih je stvorio u saradnji s Tresemmé timom.

anđeoski talasi biće popularni anrednih meseci
Instagram 

Za razliku od zaglađenih i besprekornih talasa s puno volumena kakvi neretko uokviruju lica koja nam se sa smeše s naslovnica magazina, romantični talasi kakvi su zavladali ovogodišnjim nedeljama mode ne samo da izgledaju kao da su izašli iz nekog vremena davno pre našeg, kada nisu postojali razni uređaji za oblikovanje kose, nego su zaista frizura koju svako od nas može sam napraviti kod kuće bez puno muke.

Dok nam je kosa još uvek vlažna, potrebno ju je ravnomerno naprskati lakom za kosu s fleksibilnim učvršćivanjem, što će stvoriti dobru bazu za mekane talase koji će tako duže trajati. Kosu je zatim potrebno podeliti u nekoliko pramenova i isplesti labave pletenice.

Preko pletenica je potrebno preći peglom ili fenom za kosu da bismo ih učvrstili, a nakon što se kosa potpuno osuši, potrebno je samo raspustiti pletenice, prstima ugrubo rasčešljati kosu i naneti sprej za teskturu kako bismo stvorili voluminozan i prozračan izgled talasa koji nisu previše lepršavi. Za kraj je potrebno kosu poprskati lakom kako bismo zadržali definiciju.

Detaljan turtorijal kako možete postići ovu frizuru pogledajte u nastavku:

Skandi talasi u kosi TikTok/martinamicole