SA SKANDI TALASIMA ĆETE UVEK IMATI DOTERANU FRIZURU: Na mrežama su beauty tema #1 jer je žene od stila obožavaju

Frizura morski ili beach talasi ima novu verziju koja je tako neodoljiva za leto 2022 - skandi talasi!

Frizura morski ili beach talasi ima novu verziju koja je tako neodoljiva za leto 2022 - skandi talasi!
Instagram 

Dopada vam se taj beachy waves momenat u kosi, ali želite varijantu još udaljeniju od uglađenog izgleda? I dok su morski talasi višegodišnji klasik bez premca, pojavio se novi trend tzv. skandi talasi koji su ovih dana beauty tema broj #1 na društvenim mrežama, kao nova verzija ovog look-a.

''Skandi talasi nisu previše savršeni ili oblikovani'', objašnjavaju frizeri, ''radi se o stvaranju nežnih talasa u predelu oko lica i neravnomernih na ostatku kose''.

Oni asociraju na cik-cak frizuru koju smo svi toliko voleli 90-ih, samo su lakši, neuredniji i boemskiji u svojoj estetici. Upravo to je razlog da ovog leta ne budu rezervisani samo za obalu, već da ih slobodno nosite i u kancelariju i u izlazak u grad tokom visokih temperatura.

Kada bolje pogledate, nisu daleko ni od renesansnih Botticelli talasa koje smo tokom proleća viđali svuda na crvenom - od Kaje Gerber do Olivije Rodrigo. 

''Uopšteno govoreći, trendovi kose su se udaljili od uglađenog izgleda i sada je sve u vezi sa opuštenom i razbarušenom teksturom koja izgleda nedovršeno''. Najlakši i najbrži način da napravite skandi talase je sunce + dobar sprej za kovrdže, a ako ste ipak za sigurnu varijantu, poslužite se figarom, ali sa što manjom temperaturom i držanjem lokni, kako bi kosa bila što manje uvijena.

''Dužu kosu krenite da uvijate od korena, stvarajući veće nabore na delovima bližim krajevima. Kod kratke kose, preporučio bih da počnete od linije očiju ili niže da biste stvorili teksturu u donjim dužinama i slojevima kose'', savetuju.

Još jedan od važnih saveta je i da svaki pramen uvijate na različitim visinama, kako bi počinjali i završavali se na različitim mestima, te delovali prirodno. Čak iako ih kreirate figarom ili peglom, završni korak treba da bude sprej za kosu koji ćete naneti po sredini kako biste joj učvrstili definiciju i volumen.

Skandi talasi u kosi TikTok/martinamicole

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši