Frizura koja ne poznaje godišnje doba i zaista pristaje svima. Ovako bismo ukratko opisali kultnu 'bob' frizuru, čija popularnost ne jenjava već decenijama. Međutim, u poslednjih nekoliko godina bob je evoluirao i dobio razne verzije, a ovog leta sva pažnja je usmerena na 'flob'!

Džordž Nortvud, frizer nekih od najpoznatijih svetskih zvezda poput Alekse Čang i Sijene Miler, skovao je upravo ovaj termin za ovu novu 'it' frizuru. Naime, radi se o stilizovanju bob frizure koja će odgovarati svakom obliku lica i teksturi kose. Flob je savršeno ravan bob koji kosi daje fluidnost i kretanje na veoma lak način, a ključ je da koristite peglu za kosu u samo nekoliko poteza.

Zaboravite savršeno uglačan bob i precizan simetričan rez. Ovu frizuru voleće sve spavalice koje ujutru nemaju mnogo vremena za stilizovanje frizure, i osobe sa ravnom i opuštenom kosom koliko i one sa malo kovrdžavom i gušćom kosom. Razlog za to je taj što vam ne treba mnogo vremena za savršenu frizuru - samo pegla i pena za stilizovanje.

Naime, peglom za kosu gotovo ćete dekonstruisati rez bob frizure, uokviriti lice i postići gotovo retro 'look' koji su obožavale manekenke 90-ih godina prošlog veka.

Prvo razdelite kosu na sredini i nanesite penu za fiksiranje na nekoliko pramenova duž lica i potiljka. Zatim koristite peglu za kosu naizmeničnim pokretom zgloba ruke gore-dole. Na ovaj način će krajevi kose ostati ravni, ali pazite da ne preterate sa cik-cak efektom. Vodič poznatog frizera možete pogledati u celosti ovde, ali se pridržavajte ključnih smernica - ovo je 'bez šišanja', odnosno nesavršenosti su dozvoljene, čak i poželjne!