Naravno da nemamo privilegiju svedočiti radu najvećih umetnika za kosu uživo, ali njihov rad je glavna dama na crvenim tepisima, na naslovnicama prestižnih magazina, svim važnim modnim revijama širom sveta. Kakve veze imaju s nama, običnim smrtnicama, čija briga je svakodnevna nega kose i stilizovanje frizure pre posla, a ne za pojavljivanje na velikom ekranu?

Pa, i mi želimo imati najzdraviju kosu i najlepšu moguću frizuru, zar ne? Koliko god bile ne(spretne) s figarom i penom za kosu. Slavni frizeri su za magazin Glamour podelili svoj trik od kojeg svako može imati koristi. 

Sem Meknajt

Radio je sa svima, odnosno sa svačijiom kosom, od princeze Dajane do Ledi Gage. Jedan je od najcenjenijih frizera i osnivač brenda proizvoda za stilizovanje kose koji nosi njegovo ime. Svake sezone je na najvećim modnim revijama uključujući one Chanela, Balmaina i Burberryja, a njegov je potpis i na editorijalima u najprestižnijim magazinima.

Semov savet: Ne teži savršenstvu. Ne samo da ga je nemoguće postići nego je i dosadno i neprirodno. Kosa izgleda puno više cool kad je malo neuredna. Obižavam da stilizujem kosu, dajem joj teksturu, a zatim sve to malo pokvarim da bolje izgleda.

Džen Etkin

Često je smatraju najuticajnijom frizerkom na svetu jer ima klijentelu koja se sastoji od slavnih dama poput Krisi Tajgen, Hejli Biber, porodice Kardašijan-Džener... Osnivačica je i vrlo popularnog brenda proizvoda za kosu OUAI.

Dženin savet: Zdravlje kose stvarno kreće iznutra. Stvari poput ishrane, suplemenata, spavanja i smanjivanja stresa mogu učiniti veliku razliku u tome kakva će kosa biti i hoće li biti u svom najboljem izdanju.

Kris Eplton

Krris je poznat kao regularni lik iz rijalitja "The Kardashians" (Kim se retko daje u ruke drugome frizeru), jednako kao i iz njegovih how-to klipova koji su viralni na TikToku i Instagramu. Nedavno je stvorio i svoj proizvod, masku za kosu Money za "super sjajnu kosu koja izgleda bogato". Inače Kris sarađuje i sa Dženifer Lopez, Dua Lipom, Dru Barimor...

kris sarađuje s akim kardašijan godinama
Instagram 

Krisov savet: Kosu koristi kako bi izrazila sebe, svoju ličnost i svoj stil. I nemoj se plašiti promena s vremena na vreme, osveži je novim lookom koji pristaje tebi i odražava tvoje raspoloženje. Dobar stil uliva samopouzdanje.

Punđa sa ekstra volumenom  Tiktok/@chrissappletonhair

Jusef Vilijams

Najpoznatiji je po tome što je Rijanina desna ruka kad je u pitanju kosa. Više od 10 godina kreira Rijanine frizure za pojavljivanje na Met Gali, kampanjama njenog brenda Fenty Beauty i naslovnicama svetskih magazina.

Jusefov savet: Ne plaši se da isprobavš nove stvari, eksperintišeš s različitim stilovima i proizvodima. Kako se ti razvijaš, tako bi se trebala razvijati i tvoja kosa.

Frederik Fekai

S više od četiri decenije frizerskog iskustva Frederik je stilizovao kosu brojne holivudske elite poput Naomi Kembel, Klaudije Šifer, Sindi Kraford, Rene Zalveger, Hilari Klinton...

Frederikov savet: Neguj prirodnu lepotu svoje kose, nemoj se boriti protiv nje. Neguj kosu kako treba i pronađi frizuru koja najbolje pristaje tvom licu, teksturi kose i životnom stilu.

Ted Gibson

Ted je jedan od najtraženijih frizera na svetu, radio je kosu na nekima od najpoznatijih modnih editorijala jednako kao i frizure na revijama Chanela, Prade, Dolce & Gabbane. Mnoge zvezde ga imaju na brzom biranju za dodele nagrada i crvene tepihe. Na primer, En Hatavej, Anđelina Džoli, Lupita Njongo i mnoge druge...

Tedov savet: Svaka žena bi trebala promeniti frizuru dva puta godišnje. Boju, način šišanja, slojeve, dužinu. Ne treba to biti velika promena, tek nešto što će vam dati novu životnu energiju.