Dženifer Aniston prema mišljenju mnogih, od samog početka karijere važi za jednu od onih glumica koja ima savršenu kosu. 

Nevezano da li je duga, ili kraća, uvek izgleda neverovatno zdravo i sjajno, te ne čudi što se mnogi pitaju koja je njena tajna. Ona je nedavno otkrila svoje male trikove zbog kojih ima ne samo neverovatnu kosu, već i ten, a jedan od njenih "tajnih" sastojaka je i proizvod koji mnoge žene koriste u nezi lica.

Govoreći o svojoj jutarnjoj rutini za Vogue, ona je istakla da je mnogo bitnije od onoga šta koristi "spolja", ono što unosi unutra. 

"Postoji peptid kolagena koji volim i koji svako jutro pijem", rekla je.

Sve se vrti oko kolagena

Kao je istakla, suplementi kolagenskih peptida su deo njenog života već neko vreme. Prvi put ju je s njima upoznao njen praktičar funkcionalne medicine pre osam godina, a rezultate je videla tako brzo da ih je odmah uvrstila u svoju svakodnevnu rutinu. "Moji zglobovi, moji nokti, moja kosa, moja koža… sve je počelo da se popravlja", objasnila je.

Podsetimo, kolagen je najzastupljeniji protein u telu, a čini naše vezivno tkivo, tetive, kosti, ligamente, mišiće i organe poput kože. Kako starimo, međutim, naše zalihe kolagena i naša sposobnost proizvodnje novog kolagena se smanjuju. Zbog toga imamo slabije zglobove i mišiće, kao i naboranu, opuštenu kožu.

Glumica započinje svoj dan s kafom napravljenom od bademovog mleka kuvanog na pari, malo cimeta, malo stevije, kafe (naravno) i merice Vital Proteins Collagen praha, za koji je potrebno izdvojiti okvirno oko 1.700 dinara.

Međutim, ovo je samo jedan deo onoga što koristi. Naime, čuvena Rejčel iz "Prijatelja" kune se i u hijaluronski serum koji je deo njene bjuti rutine. Doduše, ona ga, osim za lice, koristi i za krajeve, pogotovo tokom jeseni, kada duva jači vetar i počinje hladnije vreme.

"Malo hijaluronskog seruma na mokre krajeve kose kada je operete će učiniti čudo", rekla je. "Nećete verovati koliko će vam kosa brže rasti i biti meka i sjajna", dodala je Aniston na kraju, a kada pogledate njene fotografije, jasno je zašto bi ovako neki trik i te kako trebalo da uvrstite u svoju bjuti rutinu.

Shutterstock, Instagram Dženifer Aniston se kune u trikove od kojih kosa brže raste.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!