Milky tonovi plave ove godine vratili su se na velika vrata. Plavuše su prosto obožavale mlečnu nijansu koja je delovala nordijski, a opet tako prirodno, da je bilo samo pitanje dana kada će se pojaviti i varijanta za brinete.

Zato i ne čudi što je caramilk blonde bukvalno preko noći postao najpoželjnija boja kose za ovu jesen 2022. godine. Ključ je u preplitanju toplih i ledenih plavih, ali i nijansi karamele zbog čega kosa deluje kao da je "uhvatila sunce". 

Idealna je i za plavuše i brinete, i najbolje od svega je što se lako održava, jer sami pramenovi ne idu od korena glave, već su u formi balajaža, a specifična nijansa preliva je ono što priču zaokružuje.

Caramilk blonde je najpoželjnija nijansa.
Instagram 

Inače caramilk blonde spada u tabor "back to school" nijansi, odnosno u one koje su idealne kada se vratite sa odmora, a želite da osvežite kosu bez da je pregorite pramenovima.

Kako postići Caramilk plavu kod frizera?

Glamour UK otkrio je stručnjake frizerskog salona Los Pastels koji se nalazi u Pertu, u Australiji. Njima dugujemo ovu poznatu plavu caramilk koja je jedna od najtraženjiih u poslednje vreme. Kao polazište su imali ideju da ponovo kreiraju isti učinak kao kada je kosa posvetljena suncem i morskom vodom, s više dubine i kontrasta.

"Osmislila sam ovaj izgled dodavanjem svetla pramenovima koji uokviruju lice i zadržavanjem dubine unutar kose", pojašnjava stilistkinja Grejs, zadužena za farbanje u ovom salonu.

Pametna kombinacija boja koja omogućuje razne tople medene podloge prošarane s nekoliko svetlijih plavih pramenova. Iako se ova boja lakše dobija iz plave osnove, brinete je takođe mogu isprobati nakon tretmana diskoloracije.