Činjenica je da plava kosa nikada ne izlazi iz mode. Međutim, u moru novih nijansi koje su se pojavile i postale glavni trend ove godine, izdvojila se tweed blonde koja lagano ali sigurno postaje najtraženija boja kose po salonima.

Zašto je to tako, nije teško pogoditi - izgleda nežno, prirodno, a različite nijanse, počev od ledeno plave, pa sve do toplih, zlatnih tonova prepliću se kao da su prepleteni, što u prevodu i znači "tweed". Ovakav tip nijansiranja zapravo je i dobio ime po legendarnom materijalu kojeg je popularizirala francuska moda, između ostalog i Coco Chanel.

Ovaj trend pokrenula je Džordan Kobela, vlasnica istoimenog salona i stručnjakinja za digitalni obrt Wella Professionals koja je objasnila da je karakteristika ove boje dualnost. Baza je neutralna plava koja je isprepletana hladnim i toplim pramenovima kako bi frizura delovala prirodno.

Osim toga, višedimenzionalni izgled oponaša reflektovanje svetlosti na prirodnoj kosi, stvarajući osunčani look koji je posebno privlačan za i sada, za vreme letnje sezone. Takođe, jedan veliki plus kod ovakvog tipa nijansiranja je i to što kosa deluje nežnije, mekše i zdravije, jer se kasnije lako održava, ponajviše prelivima i to u predelu korena.

Kosa zbog svega deluje poput svile, i daleko zdravije, s obzirom da se blanš ne koristi. A baš iz tog razloga, vaša vlas će imati priliku da se oporavi i na duže staze zaista će biti jača i gušća.

Takođe, tweed blonde je idealna nijansa za one koji se muče sa ređom kosom jer vizuelno dodaje volumen i punoću, te ne čudi zašto je vež sada #1 u brojnim salonima širom sveta.