Zdrava, sjajna i luksuzna kosa je simbol ženstvenosti, a mi smo naučili kako da uvek postignemo tako savršen obimni izgled.

Tokom vekova formiranja standarda ženske lepote, zdrava, sjajna i bujna kosa postala je apsolutni imperativ, pa nije iznenađujuće što mnoge žene čine sve što je u njihovoj moći da postugnu raskošan volumen.

Iako može izgledati nemoguće dati puno volumena tankoj kosi, to uopšte nije tačno. Postoje mali trikovi i saveti stručnjaka pomoću kojih svaka kosa može izgledati bujno i zdravo od jutra do mraka. Važno je odabrati prave sastojke za negu, frizure koje povećavaju volumen ili koristiti se trikovima u nastavku.

1. Preparati za veći volumen kose

Od krucijalne važnosti je odabrati prave proizvode za negu kose. U ovom slučaju izaberite preparate posebno kreirane za postizanje većeg volumena kose. Takođe, dobro je s vremena na vreme masirati kožu glave, jer će to povećati cirkulaciju krvi u koži glave i dugoročno ojačati koren kose.

Operite kosu blagim šamponom bez sulfata na bazi prirodnih sastojaka. Takođe, u svoju negu uključite i regeneratore koji će dodatno zagladiti i nahraniti kosu, a na tržištu se mogu naći i proizvodi dizajnirani posebno sa namerom da tankoj kosi vrate volumen. Poprskajte kosu suvim šamponom da biste dobili volumen drugog dana. Ako vam kosa izgleda mlohavo i masno dan nakon pranja, koristite suvi šampon na korenu da biste dodali volumen.

Pre nego što osušite kosu, poprskajte kosu sprejom za povećanje volumena.
Instagram 

2. Menjate stranu razdeljka

Nošenje kose na istoj strani s vremenom dovodi do toga da kosa postaje slepljena na temenu. Da biste to izbegli i kosi pružili veliki volumen, s vremena na vreme prebacite kosu na drugu stranu, odnosno stavite prorez na drugu stranu. Na ovaj način vaša kosa će se prirodno podići i izgledati bujnije.

3. Sprej za volumen je vaš saveznik

Pre nego što osušite kosu, poprskajte kosu sprejom za povećanje volumena. Nagnite glavu naopako kada vam je kosa još mokra. Osušite kosu u ovom položaju dok ne bude 60% suva koristeći veliku okruglu četku jer će to stvoriti dodatni volumen. Ispravite glavu i nastavite da sušite kosu tako što ćete je češljati prstima da biste je raspetljali.

Od krucijalne važnosti je odabrati prave proizvode za negu kose
Instagram 

4. Pažljivo sa četkanjem

Dodajte dodatni volumen češljanjem kose u suprotnom smeru od uobičajenog češljanja. Ako inače nosite kosu razdvojenu tako da pada nalevo, češljajte je udesno ili obrnuto.

5. Stepenasto šišanje

Ovo je dobro poznat trik. Stepenasta frizura će dodati volumen i bujnost frizuri, tako da je odlična opcija za žene sa tankom kosom.

punđom do volumena kose
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

6. Punđom do volumena

Zavežite kosu u punđu i ako imate vremena ostavite je da se prirodno osuši. Uhvatite kosu u neobaveznu punđu i vežite je na vrh glave. Kako se kosa suši, vrhovi će zadržati svoj oblik, pa kada ih opustite iz punđe, vaša kosa će imati samo dodatni volumen.

7. Vaša kosa zavisi od vaše ishrane

Zdrava i uravnotežena ishrana je veoma važna kako biste prirodno povećali volumen vaše kose. Uključite u svoju ishranu neophodne vitamine B, C i minerale kao što su cink i gvožđe. Oni će promovisati rast kose jačanjem folikula dlake. Takođe, pijte najmanje 8 čaša vode svakog dana kako biste održali hidrataciju tela i kose.

hrana ima veliki uticaj na kosu
Unsplash/ Mariana Medvedeva 

8. Čuvajte se stresa

Stres se smatra glavnim krivcem za gubitak kose. Višak stresa može dovesti do proređivanja kose i preranog sedenja kose. Neki dobri načini da se nosite sa stresom je da uključite jogu ili vežbu u svoju dnevnu rutinu. Ovo ne samo da pomaže u smanjenju stresa, već i povećava protok kiseonika u krvi u kožu glave.

9. Recite "ne" ili smanjite invazivne tretmane

Najbolje je izbegavati agresivne tretmane kose kao što su izbeljivanje i trajno oblikovanje kose. Takvi procesi ostavljaju kosu tankom i suvom. I ne samo to, oni čine kosu krhkom, oslabljuju koren kose i utiču na gubitak kose.

A u nastavku otkrijte kako da se fenirate tako da postignete volumen iz korena:

Trik za volumen u korenu Instagram/labor.stil